Free Record Shop begint internetmuziekwinkels in Nederland en Belgie

10 augustus 2004, 05:09

Free Record Shop begint vandaag met een eigen internetmuziekwinkel waar consumenten kunnen kiezen uit 250.000 nummers. Het is de bedoeling van Free Record Shop dat tegen het einde van dit jaar ongeveer 500.000 nummers online beschikbaar zijn. Free Record Shop wil zich vooral onderscheiden door Nederlandstalige muziek aan te bieden. De nummers op de site zullen tussen 0,89 en 1,19 euro kosten. Met de oprichting van deze winkel gaat de onderneming de strijd aan met iTunes, de populaire onlinewinkel van het Amerikaanse computerbedrijf Apple (bron: Volkskrant, p.9).

Opmerkelijk is dat gisteren en vandaag de websites van www.FreeRecordShop.nl niet bereikbaar waren. Iemand enig idee wat het probleem is? Bij de opening van de virtuele CD-winkel in 1998 kende Free Record Shop ook al de nodige problemen.

Verder verbaasde mij dit bericht enigsinds omdat Free Record Shop ook in 2000 al een poging heeft gedaan om een internetmuziekwinkel te starten (zie bijvoorbeeld emerce.nl).

Al met al een vreemd bericht; iemand meer informatie?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!