Everyone is an expert (about something)

Everyone is an expert (about something)
, ING Groep
@evr

Everyone's an Expert (about something)We?ve built a platform that makes it easy for anyone, even a newbie, to teach people about topics they care about. We believe that everyone is an expert about something, and the Squidoo.com platform is designed to make it easy to do that.”

Squidoo is een mix van about.com, wikipedia.com, typepad.com en del.ico.us en opgericht door Seth Godin. Seth legt in het gratis e-book genaamd Everyone is an expert (pdf) uit wat Squidoo gaat inhouden.

Bij Web 1.0 ging het voornamelijk om het gebruiken van computers voor het verkrijgen van hints. Web2.0 gaat volgens Seth over het delen van meningen. Hij introduceert hierbij de term ‘lens’. Een lens filtert licht en laat alleen zien wat we moeten zien. Een lens is volgens Seth een enkele webpage opgezet door een lensmaster die expert is op het gebied van iets. Lenses don’t hold content, they point to content. Het Squidoo-concept doet mij dan ook denken aan een geavanceerde versie van startpagina.

Als je zaken mixt is het maar de vraag of het lekkerder wordt, maar de ingredienten van de Squidoo-mix beloven veel. Als de betatest op 17 oktober start zullen we meer weten. Je kunt overigens je emailadres bij Squidoo achterlaten om binnenkort toegang te krijgen en eventueel lensmaster te worden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ik stipte laatste al even aan (bij dat ANWB-gedoe) dat marketing soms net een geloof is. Is Seth Godin dan jullie Jezus? Ik word een beetje moe van het feit dat er continu achter deze goeroe wordt aangehuppelt. Maar dat kan natuurlijk in het geheel aan mij liggen.

  geplaatst op
 • @paulo
  Zo zit de marketingwereld in elkaar. Men huppelt achter elkaar aan. De ene na de andere goeroe volgend.

  geplaatst op
 • @paolo
  Trek er je lering uit: het boek wat hij "gratis" weggeeft is niet meer dan een beknopt verkoopverhaal over zijn nieuwe initiatief. Hij weet de lezer het gevoel te geven dat:
  1. Dit product je leven kan verbeteren
  2. Je erbij moet zijn voordat het te laat is (first come, first serve basis)
  3. De toekomst van het internet is

  Zijn initiatief is nog niet eens online, concreet laat hij nog niet eens zien wat het is, maar de hele blogosfeer schrijft er al over. Hij bouwt de spanning op door mensen het idee te geven dat ze misschien zelfs beta tester kunnen worden door zich op te geven voor zijn mailinglist (zie de squidoo website). Mensen zijn nieuwsgierig en daar maakt hij dankbaar gebruik van.

  Ook al is het Seth die het product Squidoo in de markt zet, de manier waarop hij het doet laat een sterk staaltje marketing zien. Dat hij gebruikt maakt van zijn naam is logisch, dat doet iedere brand bij een productintroductie.

  geplaatst op
 • Het is knap, maar dat doet volgens mij niets af aan mijn reactie. ;-)

  geplaatst op
 • Een visie zonder actie is een droom; actie zonder visie een nachtmerrie ;)

  geplaatst op
 • @Paulo: dag flabberaar ;-) Ontmoeten we elkaar eens hier ipv bij flabber of coolio.

  Eerder dit jaar heb ik Seth bij een 212-meeting gehoord en ik was onder de indruk. Hij zet je als marketeer weer even op scherp, hoewel je het vaak zelf ook al wist.

  Seth is zeker niet jezus in marketingland, tenminste niet voor mij. En marketing is ook geen geloof. Ik huppel zeker niet achter Seth aan, maar Squidoo lijkt veel belovend door de combi van succesvolle onderdelen, hoewel ik Seth er van verdenk bij zijn laatste bezoekje inspiratie bij startpagina te hebben opgedaan.

  geplaatst op
 • Ik heb zijn pdf-je even doorgekeken maar eigenlijk vond ik het niet heel erg sterk. Weblogs zijn nog niet eens bekend bij miep met de boodschappentas of er is al weer wat nieuws. Wat dat betreft vind ik tv-ondemand iets wat waarschijnlijk eerder door de mainsteam opgepickt gaan worden en hier interesanter is als de opvolgers of vervanger van blogs.

  Ps. Ik was ook bij 212 en daar was "Set" echt onwijs goed vond ik, be remarkable is een onliner die in nooit meer zal vergeten. En je kan zeggen van hem wat je wilt maar Remarkeble is die.

  geplaatst op
 • Dag Erik. Alles goed? :-)

  Ik geloof best dat Seth overtuigend kan zijn. Ik heb hem nog nooit gezien. Een beetje enthousiaste marketeer is overtuigend tijdens een presentatie. Helaas hebben de meeste marketeers niet meer dan een opleiding en praktijkervaring. Die presentatiekracht is wat mij betreft essentieel en die missen de marketeers nog wel eens. Dus overtuigend? Vast. Daarom achter hem aanhuppelen en alles herhalen wat hij zegt? Neuh, wees kritisch. Probeer er zelf wat van te maken. Patrick is volgens mij kritisch. Ik zeg niet dat alles wat Seth zegt kul is, hij zal vast gedreven zijn in het vak en een bak vol kennis hebben, maar daarom is nog niet alles wat hij zegt per definitie de waarheid en niks dan de waarheid.

  Overigens had Jezus ook overtuigingskracht...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.