Domeinzoekmachine online
Benieuwd of een domeinnaam op Antartica al is vastgelegd? Of in Wit Rusland? Dat kun je nu eenvoudigweg snel controleren via de nieuwe domeinzoekmachine van Domeinregistratie.info.
Ok, een beetje schaamteloze reclame, maar er zijn maar weinig online zoekmachines waar je nagenoeg alle domeinextensies kunt controleren op beschikbaarheid. Daarnaast kun je ook zien wat je voor een domeinnaam nodig hebt als er restricties gelden.
Het gemak in het systeem zit er in dat je zonder dat je jezelf bekend hoeft te maken snel kunt controleren wat de beschikbaarheid van een merknaam bijvoorbeeld in heel Europa is. Makkelijk als je een merknaam wilt beschermen.
In totaal zijn er rond de 244 (landen)extensies. Van veel landen zijn er daarnaast ook nog eens second level domains zoals bijvoorbeeld bij Engeland. Engeland heeft als toplevel domain .UK. Als second level domain voert de Engelse registry onder andere .co.uk, .ltd.uk en .org.uk. Bij Itali? en China is het nog een graadje erger; deze twee landen hebben second level domains voor elke provincie. Dat zorgt bij Itali? al voor zo’n 100 domeinextensies.
De database achter het systeem bevat circa 75% van alle beschikbare domeinextensies die actief te registreren zijn.
De zoekmachine (directe link) is te vinden via www.domeinregistratie.info/zoeken/geavanceerd_zoeken.php
Erg handige site! Vooral leuk om inspiratie op te doen voor grappige combinaties van woorden,
Schaamteloze reclame voor dure hostingpakketten. Maar, waarom geen 100% dekking? Wat zijn voorbeelden van extensies behorende bij de 25% die niet in de database zitten?
Volgens mij hebben ze geen Top level .ck extensies opgenomen.
Erg slim om op dit soort sites te kijken of er namen vrij zijn. Indien zij het allemaal loggen en een leuke naam voorbij zien komen, dan zijn ze je vast net voor…
.ck is niet vertegenwoordigd. Ach ja wie gebruikt dat dan ook.
“En wat moet je met een domein met een extentie buiten de top10 (.com, .nl, .be etc)?”
Soms heb je van die grappige combinaties, dus een woord met daarachter een toplevel-domein van een of ander eilandje. Verder is het gewoon nutteloos 😉
Hoezo schaamteloze reclame? Da’s het voordeel van bloggen, je mag ook over je eigen werk schrijven. Het is een handige tool en heel slim om dat te koppelen aan het registreren van domeinnamen. Eigenlijk heel simpel, ik wou dat ik het zelf had bedacht 😉
Het zou geen schaamteloze reclame zijn als het ook maar iets zou toevoegen behalve een commercieel belang.
Ik denk dat als je zelf ergens bij betrokken bent, je meestal minder kritisch bent. Ben dan ook blij met kritische lezers zoals jij Tines. Het houdt me scherp en biedt de andere lezers ook de mogelijkheid om een andere kant van een verhaal te lezen. Gemakzucht zou ik het dus niet willen noemen; eerder een vorm van trots zijn op je eigen werk (al dan niet terecht).
Gerelateerde artikelen
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!