BMW’s Mini-Movie Ad

5 mei 2005, 02:58

BMW's Mini-Movie Ad

BMW heeft een gewaagde 6 minuten durende mini-movie ad gemaakt voor de promotie van BMW’s nieuwe K1200R motor. Een opvallende film compleet met paaldanseres en enige sex, die ongetwijfeld rumoer zal veroorzaken. Hoewel de gemiddelde Nederlander wel wat gewend is, zal wereldwijd de K1200R-doelgroep ongetwijfeld met de nodige interesse naar deze commercial kijken.

Jammer dat zelfs de teasers in zip-formaat worden aangeboden. (via: Adrants)

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  media

  Moet eerlijk zeggen dat ik niet onder de indruk ben van de commercial. Trage cult-film, er gebeurt weinig en de boodschap is me ook nog niet helemaal duidelijk.


  5 mei 2005 om 03:39
  webwolff

  Aardige poging om in de doelgroep bekend te zijn, imago-dingetje te doen. Leuk voor beginnende filmmakers, maar de filmpjes van Volvo hadden meer impact op mij en bleven meer hangen bij Volvo dan dit.

  Maar waarschijnlijk is dit goedkoper en effectiever dan product placement in een film of de zoveelste reclame.


  5 mei 2005 om 06:36
  martinovitch

  in het verleden hebben ze betere gemaakt zoals Star, Hostage of Beat the devil, overgens wel een super vette motor die K1200r


  5 mei 2005 om 06:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!