Bereikbaarheid Nederlandse sites dramatisch slecht

12 oktober 2005, 12:41

Bereikbaarheid en wachttijd Nederlandse top sites juli t/m september 2005

Althans, dat is de conclusie van onderzoeksbureau iPing Research dat middels haar dienst Attrack in het afgelopen half jaar continu op grote schaal metingen heeft uitgevoerd. De metingen zijn gedaan vanuit het huis en vanaf de werkplek van duizenden breedbandabonnees, verdeeld over alle internetproviders. Daarbij is de bereikbaarheid en de wachttijd bekeken van Nederlandse topsites, nieuwssites, overheidssites en sites van AEX genoteerde bedrijven.

Gebruikers hebben vooral last van langzame pagina’s, incomplete pagina’s en gehele onbereikbaarheid van de site. Een paar concrete cijfers: gedurende de maand september was de bereikbaarheid van de Nederlandse nieuwssites gemiddeld minder dan 92%. Eenderde van de sites was in minder dan 90% van de pogingen vlekkeloos toegankelijk. De Emerce site scoorde 85%, de Volkskrant site maar 82% en in het slechtste geval, de site van NRC Handelsblad, was de bereikbaarheid een magere 62%. Dat het beter kan tonen Google.nl met 99,8% en BOL.com met 99,6% aan.

In de tabel hierboven staan de bereikbaarheid en wachttijd van een aantal drukbezochte Nederlandse websites. Als criteria voor bereikbaarheid hanteert Attrack: de pagina moet binnen 15 seconden geladen zijn en er mogen geen cruciale onderdelen ontbreken.

De resultaten staan in schril contrast met de interne normen, die onveranderlijk boven de 99% liggen. Bedrijven lijken over het algemeen weinig zicht te hebben op hoevaak consumenten hun site niet bereiken.

Bereikbaarheid en wachttijd Nederlandse nieuwssites juli t/m september 2005

Bereikbaarheid en wachttijd Nederlandse overheidssites juli t/m september 2005

Bereikbaarheid en wachttijd AEX genoteerde bedrijven juli t/m september 2005

De presentatie van de resultaten is hier hier (pps) te downloaden.

Bron:

Persbericht iPing Research

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Anders

  Is de bereikbaarheid van het NRC nou 62% of 68%? Het persbericht toont iets anders dan de resultaten zelf.

  Verder ben ik met dergelijke lage percentages en lange wachttijden toch wel benieuwd naar een second opinion-onderzoek.


  13 oktober 2005 om 06:46
  Anders

  Herstel, ik bedoel niet 68% maar 69,7.


  13 oktober 2005 om 06:46
  media

  Welke alternatieve metingen zijn er Anders?


  13 oktober 2005 om 07:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!