Amsterdam omarmt cross media

21 februari 2006, 19:46

Eind december schreef ik over het crossmedialisme van Marleen Stikker (de Waag) en Bart Verhart van Mediarepublic. Een koppel dat nou niet echt uitblinkt door ‘proven’ crossmediaal inzicht of een goed gevuld curriculum met succesvolle activiteiten in deze belangrijke marketingstroming maar wel in staat bleek om destijds al 50.000 euro los te weken van het budget van Laetitia Griffith, wethouder Economische Zaken. Inmiddels is bekend geworden dat de Cross Media Week zelfs mag rekenen op een bedrag van 445.000 euro omdat Amsterdam deze cross mediaweek qua economische stimulering één van de belangrijkere evenementen acht.

CrossMediaWeek moet een van de grootste evenementen in dit genre worden en zal zich afspelen op het gerenoveerde terrein van de Westergasfabriek. Er zijn door de organisatie zes thema’s gekozen te weten:

– Communitities

– Verhouding virtuele en reële wereld

– Nieuwe tv-technologie

– Nieuwe media machtsvorming

– Multimedia merken

– Nieuwe interfacetechnologie

Amsterdam investeert in dit evenement om de stad internationaal op de kaart te zetten als de plaats voor ‘creative industry’. Een broedplaats voor creatief talent en bedrijven binnen de media- en entertainment industrie. Naast de gemeente Amsterdam leveren het Ministerie van Economische Zaken, het Amsterdamse en internationale bedrijfsleven een bijdrage met de toezegging dat de Cross Media Week een jaarlijks terugkerend evenement kan worden. Amsterdam omarmt cross media en stelt een fors bedrag beschikbaar maar is er inmiddels al een raad van toezicht aangesteld?

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Robert de Boer

  In het menu van de website is wel ‘Advisory Board’ opgenomen (onder ‘Organisers’), met daarbij de tekst ‘coming soon’. Ze zullen daar dus wel hard mee bezig zijn.

  Overigens apart dat de volledige website Engelstalig is, terwijl het persbericht en het evenement Nederlandstalig is…


  21 februari 2006 om 20:39
  albert

  Marco, er is nog geen advisery board met capabele mensen voor zover ik weet, maar dat probleem is een stuk minder groot met 4.5 ton in je zak hoor. 🙂 Nogmaals ik heb helemaal niets tegen het initiatief maar ben wel kritisch op initiatiefnemers die in dat universum nauwelijks zelf iets bewezen hebben.


  22 februari 2006 om 05:30
  venturo

  Nou voor niks, ik denk dat de rekening wel ergens heen is gegaan hoor 🙂


  22 februari 2006 om 07:25
  Peter Luit

  Ook ik heb zitten eten in Ouderkerk aan de Amstel. En ja, de organisatie is slim bezig. De goedkoopste manier om ‘gratis consultancy’ binnen te halen is ‘een heerlijke hap’ aanbieden en vervolgens een ‘vragenlijst’ te laten invullen, waaruit ’tips & tricks’ kunnen worden onttrokken. Toch geloof ik wel in de goede bedoelingen. Alleen is het zoveel geld, dat het rendement van zo een event nauwelijks meetbaar zal zijn….

  Dingen zouden best op wat kleinere schaal mogen beginnen. Het thema zelf is nog zo onbekend, dat het voldoende zou zijn dit eerst eens op nationaal niveau te doen. Zodat ondernemend crossmediaal Nederland er eerst de vruchten van zou plukken. Waarom meteen Europa, of zelfs daarbuiten?

  Ik mis in het programma een duidelijke grid, met de uitgangspunten. Het huidige programma boekje is een reeks opeengestapelde onderwerpen. Spectaculair? Jazeker! Maar bij het ontbreken van duidelijke uitgangspunten wordt het meer een show dan een congres. Dat probleem heb je, wanneer je meteen een hele crossmedia week wilt/moet neerzetten. Maar ja, bij die hoeveelheid geld kom je niet weg met een dagcongres, hetgeen naar mijn mening voor de gemiddelde ondernemer meer dan voldoende is……


  24 februari 2006 om 16:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!