Nieuws van Webanalisten (108): 3 tips voor een succesvolle analyticsimplementatie

13 september 2011, 07:00

Eens in de zoveel jaar wordt er binnen je organisatie een analyticspakket geïmplementeerd. De meest ideale implementatie hangt af van de wensen van jou en de organisatie waarvoor je werkt. Toch zijn er best algemene tips te geven voor een succesvolle analyticsimplementatie. Deze delen we graag met je, daarnaast lees je meer over de eerstvolgende Web Analytics Wednesday op 28 september aanstaande in Amsterdam.

3 tips voor een succesvolle analyticsimplementatie

Een succesvolle implementatie van een nieuw analyticspakket binnen een bedrijf hangt af van de wensen van de organisatie en van de webanalist. Desondanks zijn hier zeker wel wat tips voor te geven.

Tip 1: Laat je tags automatisch plaatsen mét de mogelijkheid deze te overrulen

Laat tags geautomatiseerd plaatsen, maar zorg er wel voor dat jij dit nog handmatig kan corrigeren.

Tip 2: Check je pagina na de implementatie altijd op Javascript errors

Andere Javascripts op de pagina kunnen bijvoorbeeld fouten genereren waardoor het meetscript niet meer wordt uitgevoerd. De implementatie lijkt succesvol, de tag is immers juist geplaatst, maar de meting wordt niet uitgevoerd.

Tip 3: Breng eerst alles wat gemeten moet worden goed in kaart voordat je begint met taggen

Voor dat je start met taggen moet je een goed overzicht hebben van de structuur van je site (pagina’s) en van je conversiepaden / funnels (en definities) om uiteindelijk direct de juiste waardes bij pagina’s te implementeren. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat je uiteindelijk prima alles meet, maar niet zoals je het zou willen. Operatie geslaagd, patiënt overleden, zoiets.

Voor een toelichting op bovenstaande tips kun je het volledige artikel van Reinout Wolfert over succesvolle analyticsimplementatie lezen op webanalisten.nl.

Web Analytics Wednesday

Op woensdag 28 september is er weer een Web Analytics Wednesday op de vertrouwde locatie van LBi Lost Boys in Amsterdam. Twee specialisten in hun vakgebied delen hun kennis. Dit keer presentaties van Alexander Singewald over o.a. cookiewetgeving en van Matthew Niederberger over web analytics bij Thomas Cook.

Het volledige programma en informatie over het inschrijven voor Web Analytics Wednesday vind je op webanalisten.nl.

Webanalisten.nl is sinds 2008 aanwezig op internet als platform voor online analyse en optimalisatie. Meer dan 40 gastauteurs schrijven wekelijks over hun praktijkervaringen met ons mooie vakgebied. 2 wekelijks wordt hier op marketingfacts.nl een samenvatting van geplaatst.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!