Amatweet.nl: Live amateurvoetbal via Twitter

Amatweet.nl: Live amateurvoetbal via Twitter
, Blauw Gras
@Erik_Wiese

Al enige tijd is het mogelijk om via real time applicaties de tussenstanden te bekijken in de meest exotische competities in de wereld, van El Salvador tot aan Oezbekistan en van Costa Rica tot aan de Faeröer Eilanden. Voor de plaatselijke VV was er echter nog niks. Twee Tilburgse studenten bedachten daarop Amatweet.nl, waarmee je real time op de hoogte kunt blijven van alle gebeurtenissen op de amateurvelden in Nederland.

Middels Twitter is het mogelijk om middels unieke hashtags (bijvoorbeeld #amatweet1 voor de Topklasse zaterdag) alle live updates op de velden te clusteren. Amatweet.nl dient als het platform waarop alle competities overzichtelijk staan weergeven met een koppeling naar de unieke hashtags. Het gevaar is dat het platform afhankelijk is van input van gebruikers. Het zal dus afhangen van de social/online kennis op de velden (hashtag? Twitter?) hoe solide de informatie op Amatweet is.

Leuk voor alle voetballiefhebbers die hun favoriete amateurclub willen volgen op locatie, maar ook een leuke tool voor in de voetbalkantine. Veel kantines zijn tegenwoordig voorzien van narrowcasting. Up to date facts op de andere velden kunnen een nieuwe dimensie geven aan de belevenis van de gehele voetbalcompetitie op de verschillende sportparken. Als we vanuit commercieel oogpunt kijken, wat is er dan allemaal mogelijk met dit concept?

Competities in het amateurvoetbal zijn ingedeeld naar regio, district of landelijk. Elke competitie heeft vervolgens weer haar eigen unieke hashtag welke gekoppeld is aan een aparte pagina binnen Amatweet.nl. Adverteerders kunnen dus heel gericht bepaalde gebieden in Nederland penetreren. Het concept is geschikt voor adverteerders op regionaal niveau, maar ook interessant voor grote partijen welke visibility door heel Nederland ambiëren. Naast het adverteren kan Amatweet.nl uitgroeien tot een groot online platform van voetbalminnend Nederland wat interessant kan zijn voor het creëren van een community bijvoorbeeld.

Afgelopen weekend is gestart met de twee topklassen, de overige competities beginnen pas het eerste weekend van september. Bij de twee topklassen werd er gretig gebruik gemaakt van de tool. Al met al dus een innovatief idee van twee studenten met een passie voor Social Media en voetbal. Ik ben enorm benieuwd waar Amatweet.nl halverwege het seizoen staat!

Kijk op Sport28 voor een interview met de bedenkers


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Leuk blog over een creatieve toepassing van Twitter! Ik hoop dat mijn club amatweet gaat gebruiken in de kantine, lijkt me een leuke manier op je competitie op een andere manier te volgen. Vraag me wel net als Erik af of dit overal aan gaat slaan. Ik speel wel eens in kleine dorpen, vraag me af of ze daar naar ieder doelpunt gaan twitteren ;)

    geplaatst op
  • Er is een betere oplossing voor deze uitdaging in ontwikkeling: http://www.scoreflash.nl/ Dit systeem is minder gericht op de promotie van de twitteraar, en meer op delen van de uitslagen. Scoreflash gebruikt een clever systeem waardoor alle amateur competities in Nederland een unieke hashtag krijgen die hun klasse en regio identificeert. De makers brengen binnenkort ook een complementaire mobiele app uit.

    geplaatst op
  • @ Peter, ik zie veel overeenkomsten met Amatweet, waar zit met name het grote verschil? Ik blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Wanneer verwachten jullie live te gaan?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.