Webanalisten.nl in een nieuw jasje

14 april 2011, 08:03

Met het weekoverzicht van mooie verhalen over webanalytics op Marketingfacts loopt het nog niet helemaal soepel, maar de mannen achter Webanalisten.nl hebben wél een prachtig nieuw design gelanceerd via een social media aftelknop die vandaag op de site stond. Het aantal likes dat ze nodig hadden om het nieuwe design te onthullen is inmiddels binnen, de aftelknop staat op 0; hier is het nieuwe Webanalisten.nl.

Social media aftelknop

Nieuw design

CLEVER°FRANKE tekende voor het grafisch ontwerp en de strategie en Freshter voor de ontwikkeling, valt te lezen in de introductiepost over het nieuwe design. Het ziet er mooi uit, en namens de redactie van Marketingfacts wensen we de heren achter Webanalisten (en met name @tonwesseling en @reinoutw) veel succes en plezier met het doorontwikkelen van het platform.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

8 Reacties

  mgvandenbroek

  @remcodv Het zal vast nog buggen hier en daar 😉


  14 april 2011 om 09:00
  Remco de Vries

  Mmm, ik ben dan onderdeel van die illustere 5% 🙂 Krijg de foutmelding nog steeds.

  Maar het moet gezegd worden: Zelfs met foutmelding ziet het er strak uit!


  14 april 2011 om 12:36
  evroekel

  Overall mooi redesign!

  + icoontjes en wijze waarop doorgevoerd

  + strak, clean, opgeruimd

  + preview in zoekfunctie

  + kunnen reageren op specifiek reactie

  + categorie-indeling

  + breadcrumb

  + geen poppenkast aan animated banners, rollover, rollunder en in-your-face-ads 😉

  +/-

  Share this loopt lekker mee en klapt uit als headline uit beeld is, maar ietwat zenuwachtig dingetje

  – irritante hypnotiserende cirkels op achtergrond

  – resultaatpage zoeken, lijkt bij mij iets niet goed te gaan.

  – veel te smalle kolommen, ik blijf scrollen en zie alleen die cirkels:-)

  – erg veel ruimte tussen reacties, je blijft scrollen

  Let wel n=1 met dit alles.

  Blijf @tonwesseling ervan verdenken die irritante cirkels er zelf even er in te hebben gezet voor gewoon paar dagen wat extra buzz :-))

  Hoog tijd om nu eindelijk ook eens Marketingfacts weer onder handen te nemen qua design.


  15 april 2011 om 07:41
  wesseling

  Erik en Rene, geweldig hoeveel tijd jullie hebben gestopt in het geven van feedback. Zeer waardevol. We hebben gekozen voor een volledig redesign waarbij de functionaliteiten die er nu inzitten en er nog bijkomen grotendeels zijn gebaseerd om gebruikersonderzoek (analyse, enquete en 1-op-1 gesprekken). Voor het design hebben we het grafisch bureau de vrije hand gegeven, dat was soms moeilijk, maar het geeft wel iets unieks waar we achter staan.

  De komende maanden wordt het verder tweaken. Als geen ander begrijpen we dat we nu pas op de helft van onze tijd zijn. We zijn nu de first fix lijst aan het maken. Hierna willen we de lezers er weer bij betrekken om de volgende verbeteringen door te voeren op basis van feedback. Nogmaals dank!


  15 april 2011 om 20:52
  Gert Franke

  Erik, dank voor je feedback: Ik sluit me aan bij hetgeen Ton al gezegd heeft. Feedback nemen we mee voor de verdere optimalisatie!

  Mocht je nog eens van gedachten willen wisselen over onze ervaringen bij het redesign van Webanalisten voor het redesign van Marketingfacts vinden we leuk: mail gersut!


  16 april 2011 om 15:14
  Frank

  Als ik heel eerlijk ben. Ik vond het oude design veel en veel beter leesbaar. De achtergrond geeft een soort psychedelisch afleidend effect. Waarom? Wat happened to usability?


  19 april 2011 om 05:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!