Webanalisten.nl in een nieuw jasje

Webanalisten.nl in een nieuw jasje

Met het weekoverzicht van mooie verhalen over webanalytics op Marketingfacts loopt het nog niet helemaal soepel, maar de mannen achter Webanalisten.nl hebben wél een prachtig nieuw design gelanceerd via een social media aftelknop die vandaag op de site stond. Het aantal likes dat ze nodig hadden om het nieuwe design te onthullen is inmiddels binnen, de aftelknop staat op 0; hier is het nieuwe Webanalisten.nl.

Social media aftelknop

Nieuw design

CLEVER°FRANKE tekende voor het grafisch ontwerp en de strategie en Freshter voor de ontwikkeling, valt te lezen in de introductiepost over het nieuwe design. Het ziet er mooi uit, en namens de redactie van Marketingfacts wensen we de heren achter Webanalisten (en met name @tonwesseling en @reinoutw) veel succes en plezier met het doorontwikkelen van het platform.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Ik krijg een 'pagina niet gevonden' melding op http://www.webanalisten.nl/_index

  geplaatst op
 • @remcodv Het zal vast nog buggen hier en daar ;)

  geplaatst op
 • Mattijs: veel dank voor deze aandacht. Het team is ook uitgebreid naar 5 personen (team naar 5 man). Dus dan moet het toch goed gaan komen met de samenvattingen, toch @reinoutw? :-)

  Cache is aan het opbouwen, sit is nu 95% stabiel. De social media aandacht en live with a boom zorgde even voor 10% bereikbaarheid, maar dat is nu over

  geplaatst op
 • Mmm, ik ben dan onderdeel van die illustere 5% :-) Krijg de foutmelding nog steeds.

  Maar het moet gezegd worden: Zelfs met foutmelding ziet het er strak uit!

  geplaatst op
 • Overall mooi redesign!

  + icoontjes en wijze waarop doorgevoerd
  + strak, clean, opgeruimd
  + preview in zoekfunctie
  + kunnen reageren op specifiek reactie
  + categorie-indeling
  + breadcrumb
  + geen poppenkast aan animated banners, rollover, rollunder en in-your-face-ads ;-)

  +/-
  Share this loopt lekker mee en klapt uit als headline uit beeld is, maar ietwat zenuwachtig dingetje

  - irritante hypnotiserende cirkels op achtergrond
  - resultaatpage zoeken, lijkt bij mij iets niet goed te gaan.
  - veel te smalle kolommen, ik blijf scrollen en zie alleen die cirkels:-)
  - erg veel ruimte tussen reacties, je blijft scrollen

  Let wel n=1 met dit alles.

  Blijf @tonwesseling ervan verdenken die irritante cirkels er zelf even er in te hebben gezet voor gewoon paar dagen wat extra buzz :-))

  Hoog tijd om nu eindelijk ook eens Marketingfacts weer onder handen te nemen qua design.

  geplaatst op
 • Erik, jij hebt ook goede opmerkingen over het nieuwe ontwerp. Er zijn zeker nog verbeteringen, maar ik weet zeker dat er nog wel wat finetuning wordt gedaan. Ik heb persoonlijk niks gemerkt van de traagheid van de website.

  Mijn reactie en opmerkingen zijn te vinden op:
  http://renestuifzand.nl/blog/13-opmerkingen-op-de-nieuwe-website-van-webanalisten-nl/

  geplaatst op
 • Erik en Rene, geweldig hoeveel tijd jullie hebben gestopt in het geven van feedback. Zeer waardevol. We hebben gekozen voor een volledig redesign waarbij de functionaliteiten die er nu inzitten en er nog bijkomen grotendeels zijn gebaseerd om gebruikersonderzoek (analyse, enquete en 1-op-1 gesprekken). Voor het design hebben we het grafisch bureau de vrije hand gegeven, dat was soms moeilijk, maar het geeft wel iets unieks waar we achter staan.

  De komende maanden wordt het verder tweaken. Als geen ander begrijpen we dat we nu pas op de helft van onze tijd zijn. We zijn nu de first fix lijst aan het maken. Hierna willen we de lezers er weer bij betrekken om de volgende verbeteringen door te voeren op basis van feedback. Nogmaals dank!

  geplaatst op
 • Erik, dank voor je feedback: Ik sluit me aan bij hetgeen Ton al gezegd heeft. Feedback nemen we mee voor de verdere optimalisatie!

  Mocht je nog eens van gedachten willen wisselen over onze ervaringen bij het redesign van Webanalisten voor het redesign van Marketingfacts vinden we leuk: mail gersut!

  geplaatst op
 • Als ik heel eerlijk ben. Ik vond het oude design veel en veel beter leesbaar. De achtergrond geeft een soort psychedelisch afleidend effect. Waarom? Wat happened to usability?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.