Event tip: NK Wielrennen voor online media professionals

16 maart 2011, 09:31

Wielrenners opgelet: Op zaterdag 10 september aanstaande wordt voor het eerst een wielerwedstrijd voor Online Professionals gehouden. Wielervereniging WV Avanti uit Alphen aan den Rijn organiseert dan samen met Jeremy Noya (Twitter: @jNoya) en Fred Pellenaars (Twitter: @pellenaars) een officieus NK wielrennen op de weg voor online professionals waar uitsluitend deelnemers toegelaten worden die werkzaam zijn binnen de online marketing, -media en e-business industrie. De wielerwedstrijd zal in criteriumvorm gereden worden op een officiëel en afgesloten parcours met KNWU erkende jury en wedstrijdleiding.

Het idee voor het NK is ontstaan vanuit het regelmatig tegenkomen van bekenden uit de online industrie tijdens wielerevenementen en toertochten. Mede initiatiefnemer en aanjager van de LinkedIn groep Dutch Road Cyclists (1.000+) Fred Pellenaars:

“Wielrennen wordt ook in het online wereldje steeds populairder en blijkt ook zakelijk gezien een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen. Jeremy en ik willen graag een platform bieden om elkaar op een sportieve en plezierige manier te leren kennen.”

Inmiddels hebben Noya en Pellenaars ondervonden dat er meer dan voldoende animo is binnen de industrie.

Om elke wielrenner te bedienen kan er in eerste instantie gestart worden in minstens twee categorieën; één voor geoefende toerfietsers en één voor fanatieke toerfietsers/cyclorijders en wedstrijdrenners. Afhankelijk van het aantal vrouwelijke aanmeldingen zal er ook in een aparte damescategorie gestart kunnen worden. De winnaars worden, zoals een echt NK betaamd, gehuld in een rood-wit-blauw wielertricot. Naast de NK’s in de diverse categorieën worden er ook andere wedstrijdjes georganiseerd zoals: de snelste ronde en een tijdrit over een paar rondes. Initiatiefnemer Jeremy Noya:

“We hebben bewust gekozen voor een wielerevenement met competitie element. Er zijn in Nederland al voldoende toertochten die iedereen weet te vinden. Met een jaarlijks NK wielrennen willen we echt iets unieks neerzetten voor onze branche.”

De samenwerking met een KNWU aangesloten wielervereniging zorgt ervoor dat het NK wielrennen voor online professionals een serieuze wedstrijd is die volgens de officiële criterium regels gereden wordt. Ondanks de serieuze benadering van dit nieuwe evenement is de insteek iedereen een leuke, ontspannen, goed georganiseerde en ongedwongen dag te bieden waar sportief plezier bovenaan staat. Meer informatie en inschrijven doe je op www.nkonline.nl. Twitter: @_nkonline. Marketingfacts is mediapartner en ondersteunt dit event van harte. Uiteraard doe ik zelf ook mee, voor het team van Marketingfacts zoeken we nog twee (ervaren) wielrenners 😉

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

5 Reacties

  rjmvandiepen

  Ik wil ook wel in het team van Marketingfacts rijden. Ik ben een zeer ervaren renner met meer dan 15 jaar criterium ervaring. Ook dit jaar ben ik bij verschillende wedstrijden aan de start te vinde. Count me in. Als jullie dan voor een Marketingfacts outfit zorgen, is dat helemaal perfect.


  16 maart 2011 om 09:51
  Corina Soepel

  Goed idee, komt er ook een online versie…?


  16 maart 2011 om 11:18
  mgvandenbroek

  @rjmvandiepen je moet eerst bij @bramfasseur door de ballotage, maar ik denk dat je een heeeeele goede kans maakt 😉

  @ corina je maakt een grapje, toch. Je was gewoon de smiley vergeten. Dat hoop ik echt!


  16 maart 2011 om 16:12
  rjmvandiepen

  @mgvandenbroek laat @bramfasseur maar een keer meefietsen, dan schreeuwt hij na een paar kilometer al om zijn moeder!


  16 maart 2011 om 16:56
  rjmvandiepen

  @mgvandenbroek laat @bramfasseur maar een keer meefietsen, dan schreeuwt hij na een paar kilometer al om zijn moeder!


  16 maart 2011 om 16:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!