Fonq.nl groeit 43% in 2010 en lanceert virtueel webwarenhuis

2 februari 2011, 10:52

Fonq.nl, de e-commerce keten van @pkerssemakers (hier op M! ook actief als blogger), heeft het jaar 2010 goed afgesloten. De omzet steeg van 10,3 naar 14,8 miljoen euro, dat is een groei van ruim 43 procent, meldt Fonq zojuist in een persbericht. Onderzoeksbureau JPMorgan verwacht wereldwijd de komende vier jaar een gemiddelde groei van de e-commerce markt van bijna 20%. Op basis van de resultaten van marktonderzoeker Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org lijkt de Nederlandse markt in 2010 25% te groeien. Het jaar 2010 stond voor de positionering van het merk fonq.nl. De oude naam, Mailorder Solutions werd vervangen door fonq.nl; deze naam verbindt alle webwinkels onderling in één groot webwarenhuis, vertrouwd voor consumenten en bekend door de goede en uitgebreide service. Fonq.nl heeft hiermee een nieuwe trend onder webwinkeliers ingezet.

In het aankomende half jaar streeft fonq.nl naar de opening van meer dan 15 nieuwe specialty en merkenshops. Veel webwinkels, nieuw en bestaand, worden uitgebreid met mobile websites, zodat er ook met smartphones en andere mobile devices uitgebreid gewinkeld en zelfs betaald kan worden. Het serviceniveau wordt mede hierdoor naar een hoger plan getild. Om het fonq.nl shop-in-shop concept te visualiseren is een 3D warenhuis gebouwd. De lancering van het warenhuis illustreert hoe Fonq groter moet worden.

CEO Kerssemakers heeft over de merkverandering en het bouwen aan het merk Fonq een aardige serie blogpostings geschreven die in het licht van dit nieuws vást het lezen waard zijn. Check ze hier alle vier (en lees ook zeker de comments, die geven een mooi beeld van de feedback):

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!