Google Shared Spaces

Google Shared Spaces

Met Shared Spaces heeft Google vijf maanden na het stop zetten van Google Wave een nieuwe toepassing gevonden voor de ontwikkelde technologie. Dit keer wordt de technologie niet alleen gebruikt voor een eigen social media platform, maar vooral ook om deze te combineren met andere social media, zoals Twitter. Google gaf op Google Labs de volgende omschrijving van Shared Spaces:

“Met Google Shared Spaces kunt u gemakkelijk een ruimte met een samenwerkingsgadget en een chatvak maken. De gadgets zijn gebaseerd op de technologie voor Wave-gadgets, dus er zijn al meer dan 50 gadgets in verschillende categorieën, zoals games, productiviteit en gebeurtenisplanning. Iedereen kan een nieuwe ruimte maken door naar de galerij te gaan en op een van de uitgelichte gadgets te klikken. Ruimten kunnen gemakkelijk worden gedeeld door de URL te plakken in een chatvenster, een e-mail of een platform voor het delen van inhoud, zoals Google Buzz of Twitter. En als u wat JavaScript kent, kunt u gemakkelijk uw eigen samenwerkingsgadgets in realtime bouwen en nieuwe ruimten maken op basis van deze gadgets.”

De omschrijving is inmiddels van Google Labs verwijderd, maar een uitgebreide omschrijving van de toepassing wordt in deze presentatie gegeven.

Deze nieuwe dienst is minder complex dan Wave en ook door het integreren van andere social media een stuk toegankelijker. De kans van slagen is dan ook aanzienlijk groter en Google heeft duidelijk geleerd van de eerdere fouten. Het is niet te verwachten dat Google met deze nieuwe dienst een nieuwe trend op social media gebied heeft gelanceerd, maar het geeft misschien wel iets prijs van de rol die Google in de social media wereld wil gaan spelen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Google en social media. Voor mij blijft het een combinatie die nooit zo succesvol zal worden als Facebook of Twitter, puur omdat de John Doe gebruikers van Google hen niet zien als een dergelijk medium. Google is Google en Google is een zoekmachine, zo ziet 99,9% van de gebruikers dat en ik verwacht daarin geen grote veranderingen. Je ziet het aan Wave en Buzz, het komt gewoon niet van de grond, hoe groot ook het aantal 'Google Accounts' en daarmee de 'potential amount of users.'

    Ze kunnen dan wellicht nog beter een succesvolle spinoff overnemen of opzetten apart van het merk Google.

    geplaatst op
  • Als ze dit inzetten als uitbreiding op Google Docs zou het wel eens een handige toepassing bij Het Nieuwe Werken zijn. Online samenwerken is een grote markt.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.