Muziekdienst Spotify vanaf 18 mei in Nederland

5 mei 2010, 03:32

Spotify lijkt de hordes met labels en rechtenorganisatie Buma/Stemra overwonnen te hebben. Vanaf 18 mei zal de muziekdienst beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt. “We zijn met de laatste stukjes van de puzzel bezig, maar in feite is alles rond voor de lancering op 18 mei”, aldus Tobias Edström, manager Spotify Nederland, tegenover muzieksite 3voor12. Nederland wordt hiermee het zevende land waar de Zweedse muziekdienst beschikbaar is. De Amerikaanse markt wacht nog steeds ongeduldig tot Spotify wordt gelanceerd.

Eerder werd op Marketingfacts al samengevat wat Spotify zo’n opvallende speler maakt. Met Spotify kan er via zowel desktop als mobiele applicaties gratis en legaal een groot aanbod van muziek on-demand worden afgespeeld. Wie van de reclameboodschappen af wil kan een premium account nemen. Sinds deze maand kan muziek ook makkelijk via sociale netwerken gedeeld worden.

Mangrove
Internetbureau bij mangrove.com

Artikelen geschreven door internetbureau Mangrove (nu: We Are You). Verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige Marketingfacts website (2012).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!