Adobe communities in de Benelux: Een overzicht

31 maart 2010, 04:00

Op de bijeenkomsten van de Adobe communities die er zijn in de Benelux kunnen leden ervaring met Adobe- (en related) software en technieken uitwisselen, inspiratie opdoen en andere leden ontmoeten. De communities worden niet alleen door Adobe ondersteund, maar ook door andere bedrijven – er is dus een breed draagvlak vanuit de industrie. Lid worden van zo’n community is gratis, toegang tot de bijeenkomsten ook. Naast het faciliteren van een plek om te leren, elkaar te inspireren en anderen te ontmoeten is het voor de vrijwilligers achter deze organisaties ook een mooie kans het eigen netwerk uit te breiden. Het meest bekend is wellicht de community Adobe User Group Nederland, gericht op creatieve professionals.

Op de bijeenkomst van 12 april zal Adobe, als primeur in Nederland, de gloednieuwe Adobe Creative Suite 5 aan de community presenteren. Een dag later zal dit gebeuren bij de Belgische Adobe User Group. Maar er zijn nog meer Adobe communities, waarvan er een aantal gericht zijn op specifieke oplossingen, zoals InDesign, Flex, Acrobat en ColdFusion. Hieronder een overzicht van de User Groups in de Benelux die bijeenkomsten organiseren.

Adobe User Group Nederland

Deze vereniging richt zich op creatieve professionals in de breedste zin en heeft meer dan 3300 leden. Er worden bijeenkomsten georganiseerd in Pakhuis de Zwijger, waar rond de 250 bezoekers per bijeenkomst op af komen. Sprekers laten hun beste werk zien, bieden daarmee inspiratie en vertellen hoe ze dit hebben gemaakt. Video’s van de presentaties vind je na afloop op de site. Word lid op de website en volgt de community op twitter.

Netherlands InDesign User Group (NIDUG)

De NIDUG richt zich op InDesign, InCopy, InDesign Server, en de integratie met de andere Adobe Creative Suite producten. Op dit moment telt de vereniging 600 leden. Op het forum van de website wordt informatie gerelateerd aan InDesign en InCopy uitgewisseld en er wordt een magazine uitgegeven, nIDug Magazine. Word lid op de website en volgt de community op twitter.

Flex User Group (FLUGR)

FLUGR is de community voor developers die kennis willen delen en opdoen over Flex, AIR, BlazeDS en ActionScript 3. Flex is inzetbaar op veel platformen, zoals Java, PHP, Ruby etc. Doel van Flugr is om Flex gerelateerde technologie te ondersteunen zodat er sprake is van kwalitatief en kwantitatief optimale software ontwikkeling in Nederland. Word lid op de website en volgt de community op twitter.

ColdFusion User Group (CFUG)

Deze community is in 2009 opgericht rondom Adobe ColdFusion: een tag-gebaseerde taal, waarmee men snel web-applicaties kan maken, inzetten en onderhouden. De ColdFusion User Group heeft sinds de oprichting al een aantal bijeenkomsten gehad, check de agenda op de website. Word lid op de website en volgt de community op twitter.

Acrobat User Group

De Acrobat User Group Nederland is een jonge vereniging. Door actieve deelname in de gebruikersvoorhoede van Acrobat- en PDF-technologie, blijf je als persoon of organisatie als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen. Wil je met deze nieuwste mogelijkheden aan de slag te gaan? Dan is dit de community voor jou. Word lid op de website.

Adobe User Group Belgium

Bij de Belgische Adobe User Group zijn de verschillende disciplines verenigd in 1 User Group: er zijn Special Interest Groups (SIGs) rond de kernthema’s Design, Video, Fotografie, Web, Rich Internet Applications en Print. Gezamenlijk staan ze in voor een tiental bijeenkomsten per jaar, die elk ongeveer 100 bezoekers aantrekken. Het doel van deze bijeenkomsten is te leren van elkaar, geïnspireerd te worden en natuurlijk ook te netwerken. Word lid op de website en volgt de community op twitter.

Mocht je vragen hebben, of interesse hebben een van de hierboven genoemende communities te ondersteunen, neem dan gerust contact met ze op.

Bert Hagendoorn
Specialist in positionering en groeistrategie bij BertHagendoorn.nl

Als specialist in positionering en groeistrategie heeft Bert de afgelopen 10 jaar talloze creatieve bedrijven en ondernemers in de business to business markt geholpen. Hij brengt ze naar de volgende fase met zijn zes-stappen plan voor positionering, groeistrategie en communicatiestrategie. Dat geeft ze focus, richting, strategie, een scherper verhaal, zichtbaarheid - en uiteindelijk een succesvollere business. Daarnaast is Bert oprichter en voorzitter van Dutch Digital Design: het allerbeste digitale werk van Nederlandse ontwerpers en bureaus heeft daarmee een podium in binnen- en buitenland. Zij delen het beste werk via social media, pers en events - en vertellen over de designmentaliteit daarachter. Bij de stichting zijn 30 digitale bureaus aangesloten als partners.

COMMUNITY
Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!