Jacob Gelt Dekker: Er is maar één persoon die in de weg staat van jouw succes: jijzelf!

Jacob Gelt Dekker: Er is maar één persoon die in de weg staat van jouw succes: jijzelf!

Jacob Gelt Dekker, zeer succesvol entrepreneur, filantroop, filosoof, ethicus, schrijver. Edo van Santen sprak met Jacob over zijn ondernemerschap, zijn successen, zijn leermomenten, zijn eigenzinnige visie: “Er is maar één persoon die in de weg staat van jouw succes, en dat ben je zelf”.

Quote500 schat zijn vermogen in 2009 op €210 miljoen (Sauna Splash, Budget Rent a Car, Super Photo-keten. Renoveerde de wijk Otrabanda op Curaçao en hotel Kura Ulanda. Hij werd geboycot nadat hij kritiek uitte op de regering. Ondertussen blijft hij gewoon investeren en is wereldwijd actief). Geld is één van de maatstaven om succes te meten, maar er zijn er meerdere. Juist die andere maatstaven komen hier aan bod. Videoproductie en Interview: Edo van Santen voor Talk&Do.TV.


Elke week presenteert ACE.TV een succesvolle en inspirerende ondernemer, die zijn/haar hun opleiding aan een Amsterdamse hogeschool/ universiteit (UvA, Vu, HvA, INHolland) heeft gevolgd. ACE.TV biedt inzicht in de ups en downs van ondernemerschap, en geeft tips, aanbevelingen en inspiratie. ACE.TV wordt in opdracht van CASE geproduceerd door Talk&Do.TV. Videoproductie en Interview: Edo van Santen, camera Lucas Huizinga. Opnamedatum 27/11/2009, publicatiedatum 27/01/2010.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Let eens op de non-verbale communicatie. Wat een prachtig beeld. De interviewer leunt achterover en wijst regelmatig met zijn vinger. Het lijkt wel alsof hij iemand aan het overhoren is. De geïnterviewde heeft een hele openhartige houding, buigt zijn rug voorover om de afstand naar de interviewer te verkleinen. Hij maakt een hele ontspannen indruk door met zijn hele houding en met zijn hele mimiek uit te stralen: ‘Ik deel mijn wijsheden erg graag met je’. Dat heeft hij dan ook op een hele authentieke manier gedaan. Het is een prachtig interview geworden. Daarom is een ook compliment voor de interviewer op zijn plaats.

  geplaatst op
 • dank Arnoud voor het compliment. wat je hier ziet is het gehele ongemonteerde interview. Er is niet(s) in gesneden of geknipt, kortom de naakte waarheid. Het is mijn uitdaging het gesprek boeiend te houden, zodat ik niets hoef te knippen.

  geplaatst op
 • Toen de interviewer opende met de vraag "als jij in de spiegel kijkt, wat zie je dan" en dan met dat vingertje erbij was ik helemaal klaar.

  geplaatst op
 • Het zal mij ontgaan maar wat is er zo grappig aan "It really doesn't matter"?

  geplaatst op
 • Jacob Gelt Dekker is wel een doorzetter he? Ondanks alle persoonlijke tegenslagen je dan nog zo kunnen ontwikkelen dat is toch wonderbaarlijk. Ook al is je persoonlijke drive belangrijk er zal toch ook een portie geluk bij moeten zitten.

  geplaatst op
 • Hey, wat leuk dat Jacob Gelt Dekker ook op MarketingFacts te vinden is!

  Hij was een van de eerste sprekers die we vastlegden voor TEDxAmsterdam. Zijn (Engelstalige) video vind je hier.

  Een "18 minuten durende zoektocht naar de pot met goud".

  geplaatst op
 • @edo: afgezien dat een interview met een interessante gast altijd van toegevoegde waarde is, zou ik je een aantal verbeterpunten willen meegeven die het bekijken van je interview plezieriger zal maken:
  - stop met in de inleidende tekst promotie te maken voor jezelf op een manier die niet hoeft. Talk&Do;.tv en ACE.tv....what's in the name. Keep it simple en relevant.
  - het valt me op dat je wederom (net als met @puur) chronologisch/lineair interviewt. Het voelt als een trein die op stoom moet komen en niet altijd is het noodzakelijk om bij het begin te beginnen. M! is volgens mij ook meer een platform waarbij ondernemersvisie et cetera van belang zijn, niet allerlei trivia. Die gooi je tijdens het interview er maar tussendoor.
  - waarom krijgen we een uncut-version te zien, en ook nog ZONDER snijshots? Een beetje tv spelen op een online medium waar het kijkgedrag anders is. Vind dat je jezelf er te gemakkelijk van af maakt. En ik kijk het nu niet uit, maar skip er door heen. Zonde. Kill your darlings en pak alleen het beste en de rest voice-over je maar of verwerk je er op een andere manier in.
  - En beloof niet in de intro dat het een mooi huis is, als ik die verder dan het shot van statief niet te zien krijg. Dat komt de kwaliteit, inspiratieniveau et cetera niet ten goede.

  Daar laat ik het even bij.

  geplaatst op
 • @ronald, dank voor de uitgebreide feedback! ik leer elke dag, wil het steeds beter doen en neem je feedback ter harte. hou dit kanaal in de gaten :-). dank.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.