SXSW2010 – Tweet tweet, intern

22 maart 2010, 07:15

Nu zo’n beetje de halve wereld aan de Twitter zit (althans, zo voelt het af en toe) kan het bedrijfsleven natuurlijk niet achterblijven. In een vorig verslag van South by Southwest spraken we reeds met Andrew MacAfee over de mogelijkheden van social media binnen organisaties, de zogenaamde ‘Enterprise 2.0’ benadering. Maar bedrijven vinden het nog wel een beetje spannend. Twitter is één van die instrumenten waar het bedrijfsleven mee worstelt. Is het nu nuttig, of juist een enorme afleiding, een gevaar voor het behoud van je bedrijfsgeheimen? Gelukkig kun je intern aan de gang met Yammer, een Twitter-achtige dienst (hoewel ze het liefst zichzelf vergelijken met Facebook) waarmee je korte berichten kunt versturen naar collega’s. Hieronder een interview met marketingbaas Steve Apfelberg en lead developer Matt Knop van Yammer.

Alles vindt plaats binnen de firewall en alleen met je corporate e-mail kom je binnen bij Yammer. Het is dus uitgesloten dat je ‘Yams’ (= tweets) van andere bedrijven kunt ontvangen. Maar Yammer is meer. Sinds kort bestaan Yammer Communities, een manier om Yammer ook buiten de firewall te gebruiken, bijvoorbeeld met klanten of leveranciers. Wij spraken in bovenstaand interview op SXSW 2010 met Steve Apfelberg, Vice President of Marketing en Matt Knopp, Lead Developer bij Yammer over het nut van microbloggen, veiligheid, integratie met bestaande structuren en waarom die Hollanders nou weer grootverbruiker zijn van Yammer.

Ooit begonnen in de R&D in de bioscience heb ik een weg gebaand middels marketing en sales in de farma-wereld naar nieuwe media en innovatie. In 2008 het bedrijf DigiRedo opgezet waar we gepassioneerd nieuwe communicatieconcepten ontwikkelen en implementeren met de digitale instrumenten die de wereld veranderd hebben. In 2012 een volgende stap genomen met het opstarten van Synappz Medical Apps, een unieke netwerkstart-up voor het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van medische apps. Synappz is genomineerd voor het eHealth Start Up 2012 bij Doctors 2.0 en onze eerste medische app, iP Plaslijst, voor de Health Apps Awards op Artsennet.nl.

Categorie
Tags

3 Reacties

  onnogroen

  Test


  22 maart 2010 om 13:38
  Niels Kooiker

  Comment vanaf logged in user.


  22 maart 2010 om 14:33
  iPhone testgebruiker

  Normal comment.


  22 maart 2010 om 14:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!