Cijfers over Social Media gebruik in Nederland

23 maart 2010, 10:38

Vaak zijn cijfers over social media erg internationaal of op zijn minst Amerika georiënteerd. Daarom is het ook prettig als er eens cijfermateriaal beschikbaar is wat betrekking heeft op Nederland. Bijvoorbeeld over de onderverdeling in Nederland tussen inactives, joiners, spectators, collectors, creators en critics of in hoeverre gebruiken Nederlanders Social Media en waarvoor gebruiken ze het? Delen van content, delen van opvattingen, in contact blijven met vrienden, je leven delen met je vrienden of om nieuwe mensen te ontmoeten?

Activiteit in Nederland

Iedereen kent de onderverdeling tussen inactivies, joiners, spectators, collectors, creators en critics. Maar hoe is dat nu in Nederland en in de omringende landen. Onderstaande presentatie geeft een overzicht van Nederland en de omringende landen:

Betrokkenheid en motivatie

In hoeverre gebruikers Nederlanders Social Media en waarvoor gebruiken ze het (delen van content, delen van opvattingen, in contact blijven met vrienden, je leven delen met je vrienden of nieuwe mensen ontmoeten? En wat is de motivatie van onder meer Nederlanders om onder andere Social Media te gebruiken? Nederlands blijken een stuk minder te bloggen dan de andere landen in Europa.

Internet penetratie en gebruik

Zowel qua Internetaansluitingen als qua breedbandaansluitingen loopt Nederland voorop in Europa. Veel Nederlanders zijn elke dag online, maar het zijn de Roemenen en de Grieken die, als zij het Internet raadplegen, ruim drie uur online blijven. Waarbij de Nederlanders over het algemeen ‘maar’ tussen de 1 en 3 uur blijft hangen. Ook blijken de Grieken, dit keer samen met de Noren, percentueel meer gebruikers te hebben op social networks.

Presentaties afkomstig vanaf wearesocial.com.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Yasser Dehnavi

  Leuk! Fijn dat er steeds meer cijfers komen.


  23 maart 2010 om 15:46
  Ritzo ten Cate

  Nice – deze getallen. Daar kun je klanten blij mee maken 🙂 Zijn er statistieken beschikbaar over welke social media Nederlanders gebruiken? Per leeftijd en andere groepering zou waardevol zijn.


  23 maart 2010 om 19:47
  Johan Vriezen

  Is er inderdaad nog meer van dit leuks te vinden?


  26 maart 2010 om 15:45
  femke

  zijn van de eerste presentatie ook absolute cijfers bekend? of alleen percentages? Hoeveel social media gebruikers kent Nederland? en US?


  30 juni 2010 om 11:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!