True Tuesdays: Frackers vanuit Silicon Valley

30 januari 2010, 07:32

Aanstaande dinsdag start een nieuwe webserie, getiteld True Tuesdays. In deze videoreeks wordt geprobeerd een antwoord te geven op de eeuwige vraag: waar gaat het heen? Google, Yahoo, eBay, Facebook, Twitter; vrijwel alle toonaangevende internetbedrijven zijn gevestigd in San Francisco en het iets zuidelijker gelegen Silicon Valley. In True Tuesdays gaat Michiel Frackers op bezoek bij toonaangevende ondernemers, investeerders en denkers uit de internetwereld. Thema’s die aan bod komen zijn ondermeer geld, muziek, real time search, social media, (auteurs)recht en marketing. In de eerste aflevering van dinsdag 2 februari, vertelt Silicon Valley’s meest succesvolle Nederlander, Janpieter Scheerder, over de reden dat Silicon Valley zo succesvol is:

‘Amerikanen durven producten te maken die nog lang niet af zijn.’ Scheerder was jarenlang softwarebaas bij Sun Microsystems en investeerde onder andere in het softwarebedrijf VMware, dat voor $600 miljoen werd verkocht aan EMC. Tegen de zin van Scheerder, die de waarde van VMware veel hoger inschatte. Hij bleek gelijk te hebben, want EMC bracht VMware naar de beurs en het bedrijf is inmiddels bijna $20 miljard waard.

Vanaf 2 februari elke dinsdag vanaf 10 uur: True Tuesdays. Gepresenteerd door Michiel Frackers, ondermeer mede-oprichter van Planet Internet en 925 en aandeelhouder in Flabber.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Bever

    Ben benieuwd naar de filmpjes!!


    30 januari 2010 om 20:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!