Amazon koopt online schoenenwinkel Zappos voor ruim 800 miljoen dollar

23 juli 2009, 05:24

Amazon.com gaat de online verkoper van schoenen en accessoires Zappos.com overnemen in ruil voor 10 miljoen eigen aandelen. Dat komt overeen met een prijs van ca. 807 miljoen dollar (ca. 567 miljoen euro), zo meldt Amazon.com in haar persbericht. Het gaat om de grootste overname in de veertienjarige geschiedenis van Amazon.

Tony Hsieh startte Zappos.com nadat hij op 24-jarige leeftijd zijn bedrijf LinkExchange verkocht voor $265 miljoen aan Microsoft. Zappos verkocht initieel schoenen, maar is tegenwoordig een online shop voor kleding, make-up en gadgets waar meer dan 1 miljard omzet per jaar mee gemaakt wordt. De tevredenheid van klanten en werknemers is blijkbaar zo groot dat ondere andere Oprah er aandacht aan besteedde en Zappos door Fortune werd uitgeroepen tot hoogste binnenkomer in de jaarlijkse “Best companies to work for” top 100.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Oli4b

    Heel mooi nieuws, super aardige gasten, regelmatig contact gehad na E-Day. Hoop dat ze nu ook richting Europa komen.


    23 juli 2009 om 05:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!