Gratis internet voor toeristen

21 juli 2009, 04:38

Gratis internet voor toeristenDe Leeuwarder Courant weet te melden dat toeristen in Sneek gratis kunnen internetten. Langs de hele vaarroute door Sneek staan hotspots voor draadloos internet. De service, Wi-Free geheten, wordt aangeboden door Sneker ondernemers.

Sneek is daarmee niet de eerste stad die gratis internet aanbiedt voor toeristen. Eerder deze maand lanceerde Stichting Skeyeopener bijvoorbeeld het zogenoemde draadloze ‘living lab’ waarmee strandgasten in Scheveningen vanaf de Pier tot en met de Scheveningseslag, ongeveer 700 tot 800 meter, gratis op het strand kunnen internetten.

Nu we toch bezig zijn, wie kent nog meer plekken in Nederland waar gratis internet wordt aangeboden voor toeristen? En vanuit zakelijk oogpunt, trekt het ook meer toeristen of is het vooral een goede extra dienstverlening? Wie?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  media

  Was er overigens niet sprake dat ook Amsterdam gratis internet rondom de Dam heeft overwogen? Ik weet dat een aantal grote steden als Praag en Krakow gratis draadloos internet aanbieden.


  21 juli 2009 om 04:48
  ssmeding

  Ik vraag me af of watersporters nu eerder Sneek aan zullen doen dan andere plaatsen aan de Friese Meren. Je gaat het water op voor je vakantie en niet om te internetten en mensen die toch per se de hele tijd hun e-mail willen kunnen checken zullen eerder kiezen voor mobiel internet.

  Wel denk ik dat het de waardering van de stad verhoogt en daarmee ook de kans dat mensen nog eens terug zullen komen.

  Leuk dat dit soort initiatieven ontstaan vanuit het bedrijfsleven. Ben benieuwd naar soortgelijke projecten.


  21 juli 2009 om 09:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!