Video: Buienradar lanceert Zomerradar.nl
Deze week lanceren de mannen van Buienradar hun eerste seizoensgebonden website Zomerradar.nl. Op deze site kun je de weerverwachting van bekende vakantielanden vinden. Niet op basis van computermodellen, maar op basis van meteroloog Jan Visser (ex-Trouw). Daarnaast bieden in samenwerking met een Zwitserse partij de Zonnenkracht op basis van een voorspelling in plaats van actuele data. Zo kun je vandaag al zien of je morgen veilig in de zon kunt zitten.
Afgelopen maandag 25 mei was het gekkenhuis bij Buienradar. Tussen 21 uur ’s avonds en 0 uur bezochten 1 miljoen unieke bezoekers de site om het onweer te bekijken. De dag erna waren er veel mensen die nog eens wilden zien hoe het onweer over Nederland trok. De verwachting is dat het bereik deze maand tot recordhoogte stijgt.
In onderstaande video vertelt Edwin over zomerradar.nl, bezoekcijfers van buienradar (internet en mobiel), de eerste resultaten van 360.org, hun samenwerking met KPN om de radar op basis van LBS aan te bieden en achtergrond informatie hoe je van een goedbezocht kanaal (buienradar) bezoekers kan migreren naar nieuwe diensten.
Video: Buienradar lanceert Zomerradar.nl:
Goed interview! Helemaal goed mét tekst en uitleg erbij. @Mark: volgende keer toch even statief gebruiken? 😉
@Karlijn: dank
@Matthijs: dank, na 8 minuten had ik inderdaad een lamme arm. Meestal duren interviews korter, maar Edwin had zoveel te vertellen 😉 Volgende keer met statief. Ik heb nog een interview liggen die ik ook zonder statief heb opgenomen, maar die duurt 2,5 minuut 😉
Goed interview
Geweldige producten inderdaad, geen twijfel over mogelijk.
Denk ook zeker wel eens ‘zomerRadar te checken’. Toekomstige producten als location based services klinken mij ook goed in de oren. Denk dat buienradar goede strategie heeft om latente behoeftes te vervullen.
Persoonlijk vind ik alleen de website(s) een draak, kom nooit verder dan de eerste pagina en na (te) lang zoeken misschien op het beeld om de radar 3 uur vooruit te zetten, reclame overal tussendoor. Persoonlijk zou ik dus fijn vinden als de website iets gebruikersvriendelijker (enige structuur) zou zijn, draagt misschien ook bij aan het doorsluizen van bezoekers op buienradar richting andere intitiatieven. Moet wel zeggen net dus even op buienradar.mobi gekeken te hebben na het interview, denk dat ik die voortaan maar ga gebruiken (op mijn desktop).
Nogmaals, leuk interview en top producten
Grappig initiatief. jammer dat ook deze site er niet uitziet 🙂
Nt als Lucas worstel ik ook al jaren met de gebruiksvriendelijkheid van de site. Onoverzichtelijk, zelfs lelijk… en erg moeilijk om meer te vinden dan de radar zelf. Vraag me af hoeveel pagina’s er dan ook gemiddeld bezocht worden door de bezoeker.
Mooi initiatief.
De radarbeelden gaan mij wel veel te vlug. Bovendien ziet het ernaar uit dat de vorige/volgende mogelijkheid niet werkt bij het tonen van de radarbeelden.
Het is dat de domeinen sterk zijn en ze heel bekend zijn, maar waarom springt er niemand (een bedrijf met geld) in het gat dat Buienradar en nu Zomerradar laat liggen, namelijk vriendelijkheid en toegankelijkheid?
Gerelateerde artikelen
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!