Weekoverzicht Webanalisten (44): Exclusief video interview met Conversion Rate Experts

12 mei 2009, 07:00

Webanalisten zoeken websiteWekelijks geeft Webanalisten.nl hier op Marketingfacts.nl een samenvatting van het belangrijkste nieuws op haar website. Webanalisten.nl bevat informatie en praktijktips uit de webanalyse en marketing optimalisatie wereld. Webanalisten.nl informeert je niet over hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar juist hoe je zorgt dat je (meer) waarde uit het bezoek haalt! Door deze wekelijkse samenvatting van belangrijkste artikelen blijf je ook via Marketingfacts.nl op de hoogte.

Deze week:

  • Exclusief video interview met de Conversion Rate Experts
  • Maak social media inspanningen meetbaar
  • Tabs in productpagina’s voor meer conversies

Exclusief video interview met de Conversion Rate Experts

Vorige week vond in de Rai te Amsterdam de A4Uexpo plaats. Dit geslaagde en door heel Europe druk bezochte evenement voor de afilliate markt kende veel interessante sessies over onder anders zoekmachine optimalisatie, webanalytics en conversie optimalisatie. Nadat Ton Wesseling zelf een presentatie haf gegeven over de koppeling van internetstrategie en bezoekersdoelen aan meten en verbeteren pakte hij zijn videocamera en was hij op zoek gegaan naar mede vakidioten. Die vond hij in Dr. Karl Blanks en Ben Jesson, oprichters van Conversion Rate Experts uit de UK. Bekijk het interview dat Ton met deze heren had.

Maak social media inspanningen meetbaar

Egan van Doorn kwam een interessante presentatie tegen over social media metrics ‘Measuring the unmeasurable’ waar hij op webanalisten.nl een artikel over heeft geschreven.

Yongfook CEO van Egg.co gaf deze presentatie op Blogout ’09 in Singapore. Hij gaat in op de vraag waarom social media een reputatie heeft om zo moeilijk meetbaar te zijn maar laat ook voorbeelden zien van bedrijven die de inzet van de social marketing wel meetbaar beoordelen. Lees in dit artikel een samenvatting van zijn betoog.

Tabs in productpagina’s voor meer conversies

De productpagina’s zijn essentieel binnen de salesfunnel van e-commerce sites. Een bezoeker die op productpagina’s terecht komt weet vaak vrij goed wat hij zoekt. Een juiste indeling van de informatie op deze pagina’s kan dan ook het verschil maken in conversies.

Wanneer de productinformatie onduidelijk of onoverzichtelijk is weergegeven zal dit de conversie ratio niet ten goede komen. Wanneer er veel (technische) informatie over producten moet worden weergegeven op één pagina kan een tab navigatie de informatie beter inzichtelijk maken voor potentiële kopers en tot meer conversies leiden. Martijn van Vreeden zet de voor en nadelen van tabbladen op een rij en geeft advies over het gebruik van tabs.

Webanalisten.nl is sinds 2008 aanwezig op internet als platform voor online analyse en optimalisatie. Meer dan 40 gastauteurs schrijven wekelijks over hun praktijkervaringen met ons mooie vakgebied. 2 wekelijks wordt hier op marketingfacts.nl een samenvatting van geplaatst.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!