Google snoeit stevig: Stekker uit Google Video en Dodgeball

Google snoeit stevig: Stekker uit Google Video en Dodgeball

{title}Google gaat verder snoeien in het dienstenaanbod. Op korte termijn zullen Google Video en Dodgeball verdwijnen. De code van een aantal diensten, waaronder ook Jaiku, zal worden opgenomen in Googles App Engine, meldt Tweakers.

’De sluiting van Google Video komt na de overname van YouTube in 2006 niet als een verrassing. De videodienst zal binnen “enkele maanden” geen uploads meer accepteren, zo is te lezen op de Google Videoblog. Bestaande filmpjes blijven wel beschikbaar.’

Google snijdt en is daar al een tijd geleden mee begonnen. Lively werd gekilld in november, mogelijk worden ook Knol en Grand Central opgedoekt. Google koopt, harkt binnen en killt vervolgens. Of laat zich inhalen door Twitter, in gevalletje Dodgeball. Interessante ontwikkelingen! Met dank aan Koen Roumen voor de tip.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • en meneer rekende zich een tijdje terug nog enorm rijk

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.