Palm saved from near death, echte inspiratie voor de iPhone

12 januari 2009, 06:14

Niemand geloofde dat Palm nog een kans had. Maar tijdens de CES was Palm the talk of the town met een nieuwe versie van hun telefoon met een prachtig elegant operating systeem. Volgens velen de ideale combinatie van een Blackberry en een iPhone. De Palm Pre is helemaal gemaakt voor deze tijd van social networking, meerdere digitale identiteiten en mobiel internet. De nieuwe Palm komt in Q2 in de USA, een gsm-versie komt in de 2e helft van 2009 in Europa dus we moeten nog even wachten.

Met sales van 200 miljoen euro en 500 miljoen verlies, iPhone, Blackberry als innovatie leiders en Nokia als giga marktleider in Europa, Windows mobile die bleef proberen en Google’s Android die spannend op de achtergrond mooie dingen deed is Palm de afgelopen jaren gemarginaliseerd. Niemand gaf meer iets voor hun kansen hoewel er tientallen miljoen mensen zijn die nog een zwak plekje hebben voor het merk.

Palm had geen stand op CES, enkel een zaaltje waar je op afspraak het nieuwe Palm Nova operating systeem kon bekijken. De demo van de Palm geeft nu zeker een tiental keren een WOW! Het adressenboek wat ingesteld is om prive, zakelijke, facebook connecties soepel te combineren, een prachtige browser waar je alle pagina’s goed mee kon bekijken, soepele integratie van SMS en instant messaging, mooie email integratie van meerdere email boxen zoals Google, Imap4, Exchange en meer maar vooral met een user interface die iedereen gewoon blij maakt en die iPhone inspiratie gaat geven. Gecombineerd met een querty-toetsenbord dat er onderuit schuift en waarmee je lekker kunt typen, zelfs met lange nagels. Hierboven mijn demo en nog vele andere video’s met enthousiaste verhalen.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Remco de Vries

  Weet niet zeker of ik het meteen ook een kans ga geven, maar het zag er in ieder geval erg interessant uit.


  12 januari 2009 om 06:54
  JS Barnhoorn

  Dat zag er echt erg goed uit. Een aantal innovaties van de Iphone (zoals de nette sms-chat view) is inderdaad nog een stapje verder genomen door alle interactie met een contact onder elkaar te tonen.

  Ben vooral benieuwd naar de ‘Palm App Store’! Dan kan hij echt gaan concureren met de iphone.


  12 januari 2009 om 08:12
  edo@edovansanten.nl

  YES! ik wil een Palm Pre!

  Dit is de reden waarom ik als palm-liefhebber geen iPhone wilde.

  Kan haast niet wachten!


  12 januari 2009 om 08:41
  Theo Vos

  Prachtig hoe die contacten worden samengevoegd vooral met de fotos. Ben je vergeten hoe iemand eruit ziet en heb je zo een afspraak…check the pictures. Helemaal nuttig als het met linkedin verbind. Of met alle genoemde platformen zonder dat je er een account moet hebben. Er zijn vaak al voldoende gegevens publiekelijk beschikbaar. Leuk leuk leuk!


  12 januari 2009 om 08:42
  Richard Theuws

  Denk dat de iPhone op dit moment een enorme voorsprong heeft en dat het niet mee gaat vallen daarop in te lopen. Ik stap in ieder geval niet zomaar over.


  12 januari 2009 om 08:44
  vincente

  @richard Iphone heeft een voorsprong, wat wel fijn is dat er weer wat keuze komt. Lijkt me voor apple ook goed om Palm als competition te hebben naast Google en de ‘normale’ competitie. Mobiel internet gaat groot worden en we hebben vooral veel creativiteit nodig om naar de volgende stap te gaan, al was het maar om de oude blackberry’s, nokia’s en windows te inspireren!


  12 januari 2009 om 08:53
  Remi

  Leuk ding. Ben benieuwd! Ik wil geen iPhone, omdat iedereen al zo’n ding heeft (moet ik straks gaan zoeken welke telefoon van mij is), dus elk alternatief is welkom. Het is alleen de vraag wat er in dat tussenliggende halfjaar nog meer uitkomt wat interessant is.


  14 januari 2009 om 06:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!