Weekoverzicht Webanalisten.nl (27): Pollresultaten budget webanalytics 2009 en pak je glazen bol

6 januari 2009, 09:30

Webanalisten zoeken websiteWekelijks geeft Webanalisten.nl hier op Marketingfacts.nl een samenvatting van het belangrijkste nieuws op haar website. Webanalisten.nl bevat informatie en praktijktips uit de webanalyse en marketing optimalisatie wereld. Webanalisten.nl informeert je niet over hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar juist hoe je zorgt dat je (meer) waarde uit het bezoek haalt! Door deze wekelijkse samenvatting van belangrijkste artikelen blijf je ook via Marketingfacts.nl op de hoogte.

Deze week:

  • Poll resultaten: Wat is jouw budget voor webanalytics in 2009?
  • Webanalytics in 2009: Pak je glazen bol!

Poll resultaten: Wat is jouw budget voor webanalytics in 2009?

Op 30 december plaatste Ton hier op Marketingfacts de poll met als vraag: wat is jouw budget voor webanalytics in 2009? Er werd 36 keer gestemd en dit zijn de resultaten:

{title}

Opvallend is dat het merendeel van de ondervraagden (32 van de 36) aangeeft meer uren aan webanalytics te gaan besteden in 2009. Alleen is er geen overeenkomst in het budget dat besteed wordt. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat veel bedrijven Google Analytics gebruiken (is gratis) en daarom alleen hoeven te investeren in uren van mensen. Daarbij is ook al vaker aangegeven dat het niet zozeer draait om de tools, maar om de mensen die met de tools werken, zoals de 10/90 regel van Avinash Kaushik wat inhoud dat je voor elke 10 euro besteed aan tools voor 90 euro moet investeren in mensen die met de tools werken.

Belangrijke opmerking bij dit (kleine) onderzoek is wel dat mensen die een afnemende interesse hebben in webanalytics de poll niet of in mindere mate zullen hebben ingevuld.

Webanalytics in 2009: Pak je glazen bol!

Wat ik altijd leuk vind aan een nieuw jaar zijn de voorspellingen. Voorspellingen over wat het nieuwe jaar zal gaan brengen. Voor je leven, familie, relatie, woning, huisdieren, studie, werk, etc. Nu ben ik zeer benieuwd naar jullie ‘voorspellingen’ voor 2009 als het gaat om webanalytics.

Ik heb zelf de aftrap gedaan door mijn voorspelling te geven. Aan het eind van 2009 zullen we terugblikken en kijken welke voorspellingen zijn uitgekomen.

Webanalisten.nl is sinds 2008 aanwezig op internet als platform voor online analyse en optimalisatie. Meer dan 40 gastauteurs schrijven wekelijks over hun praktijkervaringen met ons mooie vakgebied. 2 wekelijks wordt hier op marketingfacts.nl een samenvatting van geplaatst.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!