Netters.nl: Online marketing checklist voor webwinkels

15 december 2008, 06:43

{title}Erik-Jan Bulthuis heeft op Netters.nl een uitgebreid artikel geschreven over het verbeteren van webshops. Lees: ‘Checklist online marketing voor webwinkels’. Dit heeft, gezien het thema van het eerste Marketingfacts Magazine uiteraard onze speciale aandacht. Bulthuis wil vooral een checklist geven; de lijst is vooral bedoeld om eens kritisch bij langs te lopen. Wat kan er beter, op alle vlakken?

Bulthuis behandelt tips over url- en linkstructuur, linkteksten, de indeling van teksten op de site, de productbeschrijvingen, het taggen van Adwords, funnels (voorbeeld hiervan zijn bestelpagina’s), conversie optimalisatie, 404-pagina’s, en meer…

Want in het artikel vind je verder nog tips over productfoto’s, contactgegevens, logistiek, betaalsystemen, lever- en responstijden. Teveel om op te noemen, maar wellicht niet geheel volledig. Bulthuis vroeg zelf per mail om aanvullingen. Dat kan hieronder, maar ook op Netters.nl.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Elja

    Mooi artikel, zeker de moeite van het doornemen waard!


    16 december 2008 om 09:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!