Weekoverzicht Webanalisten.nl (19): De vrijdag van Marktplein DM (deel 1)

4 november 2008, 09:00

Webanalisten zoeken websiteWekelijks geeft Webanalisten.nl hier op Marketingfacts.nl een samenvatting van het belangrijkste nieuws op haar website. Webanalisten.nl bevat informatie en praktijktips uit de webanalyse en marketing optimalisatie wereld. Webanalisten.nl informeert je niet over hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar juist hoe je zorgt dat je (meer) waarde uit het bezoek haalt! Door deze wekelijkse samenvatting blijf je ook via Marketingfacts.nl op de hoogte.

Deze week:

  • De vrijdag van Marktplein DM (deel 1)
  • Google Analytics: nu met notities!
  • Verwelkom bezoekers op basis van herkomst?

De vrijdag van Marktplein DM (deel 1)

Vincent van Scherpenseel bezocht namens Webanalisten.nl MarktpleinDM en stelde enkele sprekers vragen van onze lezers. In het eerste deel van zijn verslag behandelt Vincent de presentaties van Maarten Sambre van WebTrends (over Ad Director) en Juliette van Balen, advocaat bij DDMA (over privacy op internet). Lees het verslag en de Q & A’s.

Google Analytics: nu met notities!

Justin Cutroni blogde over een nieuwe tool voor Google Analytics die ze bij Epikone ontwikkeld hebben, genaamd GA Notes. Deze Firefox extensie maakt het mogelijk om notities over campagnes en dergelijke toe te voegen op die ene plaats waar je het nodig hebt: in Google Analytics zelf. Een erg nuttige tool, zeker als je met meerdere mensen een Google Analytics account beheert!

Verwelkom bezoekers op basis van herkomst?

Afgelopen week was Ton Wesseling op zoek naar een plugin voor WordPress om bezoekers van artikelen via Google extra te wijzen op onze rss feed. De plugin die Ton vond “WP Greet Box” voldoet aan deze wens, maar gaat ook nog een stap verder. Elke nieuwe bezoeker kan op basis van de domeinnaam van herkomst een specifieke boodschap krijgen. Een bezoeker van een sociaal nieuwsplatform kun je de stemknop van het betreffende platform laten zien. Een bezoeker van een social bookmarkplatform kun je wijzen op jouw overige bookmarks binnen dat platform en bezoekers vanaf een microblog kun je laten zien hoe ze lid kunnen worden van jouw microblog. Ton bespreekt de functionaliteit en toont de voordelen.

Webanalisten.nl is sinds 2008 aanwezig op internet als platform voor online analyse en optimalisatie. Meer dan 40 gastauteurs schrijven wekelijks over hun praktijkervaringen met ons mooie vakgebied. 2 wekelijks wordt hier op marketingfacts.nl een samenvatting van geplaatst.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!