Wat is het meest populaire mobieltje om mee te internetten?

25 augustus 2008, 07:33

Wat is het meest populaire mobieltje om mee te internetten?

Yme Bosma heeft een interessante lijst (pdf) online gezet waarin hij op basis van de statistieken van Hyves een analyse heeft gemaakt van de mobiele telefoons die gebruikt worden om Hyves te bezoeken.

Hyves meldt zelf op haar advertentiepagina dat het netwerk sinds de start in oktober 2004 inmiddels meer dan 6,5 miljoen leden telt en 4 miljard pageviews per maand. De mobiele website van Hyves telt inmiddels zo’n 300.000 unieke bezoekers per maand die bijna 2 miljoen keer langskomen en in totaal 20 miljoen pagina’s bekijken. Veruit het meest gebruikte mobieltje is de Nokia N95 gevolgd door de Nokia E61 en de Apple iPhone. De analyse is gedaan over de periode mei t/m juli 2008 en geldt alleen voor de Hyves-bezoekers. In hoeverre deze representatief is voor de hele markt is niet duidelijk maar gezien het aantal gebruikers mag je er van uit gaan dat het een goede weergave is van totale gebruik.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

63 Reacties

  Chantal Coolsma

  Ben benieuwd hoe het eruit ziet als je deze cijfers ook zou hebben van Facebook e.d. Hyves is vnl bekend in Nederland. Mogen we dan concluderen dat de N95 veel gebruikt wordt in Nederland?


  25 augustus 2008 om 07:58
  timan@trebel.nl

  Chantal, we kunnen concluderen dat de N95 in ieder geval veel gebruikt wordt om mobiel mee te internetten. Ik kan me voorstellen dat dit veel minder gebeurt op oudere, niet 3G, toerstellen. Het betekend niet per definitie dat de N95 ook het populairste toestel is


  25 augustus 2008 om 08:04
  Erik Visser

  Wat is het profiel van een typische N95 gebruiker? Zo’n mobiele lijst is uitstek geschikt om te weten te komen WIE de mobiele Hyves opzoekt. Aan browsers is moeilijk een profiel te koppelen, maar aan mobiele telefoons nog wel.


  25 augustus 2008 om 08:19
  Chantal Coolsma

  Timan, vergeet niet dat internet op de mobiel nog in de kinderschoenen staat. Ik denk dat 80% van de mensen een mobieltje nog steeds gebruikt om te bellen en sms’en.


  25 augustus 2008 om 08:42
  luuk.ros

  He Marco, wilde ik net het genootschap van aanstaande N96-gebruikers met je oprichten, ga je ineens voor de E71. Je was het zat en kon niet langer wachten?


  25 augustus 2008 om 09:17
  media

  @Luuk: ik ga uiteraard straks ook voor de N96! 😉


  25 augustus 2008 om 09:24
  Tim Sanders

  Nokia e71 idd. Aanschaf deze week in de planning!


  25 augustus 2008 om 09:36
  Angel

  Meestal de I-Phone en soms de Nokia N95.


  25 augustus 2008 om 09:52
  Bobby Verlaan

  Kunnen we niet zeggen dat Nokia N95 bezitters (toch een vrij nieuw en trendy en duur? model) meestal gekocht wordt door early adopters en dat het (als de mogelijkheid ingebouwd zit) ze ook most likely sneller een early adopter zjin voor mobiel Hyves?

  Kan het ook zijn dat de N95 als een van de weinige toestellen Hyves goed weergeeft en/of als een van de weinige toestellen Hyves snel inlaadt en dat daardoor op dit mobieltje Hyves mobiel goed bezocht wordt? Meerdere pageviews per bezoek waardoor het aandeel N95 stijgt?

  Ik verdenk deze twee factoren wel voor het hoog staan van de N95 en ook voor de opmars van de iPhone in de top100. Ik denk inderdaad dat het mobiele internetten met de 3G modellen pas echt gelanceerd wordt. Overigens denk ik dat de iPhone hard zal doorgroeien in de top100 aangezien daar voor iedereen standaard een vrij gebruik van mobiel internet aan vast zit.


  25 augustus 2008 om 09:55
  Marc

  Wanneer was ook alweer de introductie van de iPhone?


  25 augustus 2008 om 09:56
  ronaldtervoert

  Ik ben veel mobiel, maar Hyves is bij mij al tijden in slaapstand, dus ook mobiel. Het zou wellicht handig zijn om ook een leeftijdsaanduiding aan de lijst mee te geven. Kan me voorstellen dat bep. groepen veel Hyven, waarbij dan de N95 (gezien de verkoopcijfres niet vreemd) inderdaad de meest gebruikte is.

  Ik ben inmiddels meer van het gamen op m’n SEp1i, bevalt prima. Jammergenoeg kan je volgens mij nog niet zien wie ook mobiel online is en dus kan meespelen. Of mis ik iets?


  25 augustus 2008 om 10:04
  Yme Bosma

  De N95 is zeker opvallend ja. Ik zou even moeten uitzoeken of gebruikers van dat toestel ook relatief veel meer gebruik maken van Hyves, of dat het gewoon heel veel mensen met dit toestel zijn… De gebruikservaring is echter niet wezenlijk verschillend van de andere high-end toestellen, dus ik neem aan dat de N95 toch vooral een heel populair toestel is.

  En over de iPhone: over de maand augustus is het marktaandeel toegenomen naar 5.1% (en dat van de N95 overigens naar 20,9%). De groei t.o.v. voor de introductie van de iPhone lijkt niet al te hoog, maar ik denk dat er al veel meer iPhones in Nederland gebruikt werden dan dat er inmiddels ‘officieel’ verkocht zijn.

  Verder zal ik ook even kijken naar demografische breakdown van de cijfers.


  25 augustus 2008 om 10:10
  Max

  Als die cijfers puur over de mobiele versie gaan is het misschien nog vertekend ook. Die mobiele hyves is zo’n draak dat ik me goed kan voorstellen dat je, als je een beetje capabele browser hebt (Safari, bijvoorbeeld) je die overslaat en naar de gewone versie gaat. Door overmatig (en niet netjes degraderende) AJAX is het onmogelijk om daar met de meeste mobiele browsers iets mee te doen.

  Stats van Facebook e.d. zouden ook nog wel eens vertekend kunnen zijn, aangezien die een iPhone App hebben — het bezoekersaantal op de mobiele site zal dus relatief laag liggen. Meer in het algemeen meen ik al tijden geleden te hebben gelezen dat de iPhone een buitensporig hoog aandeel heeft, onder de mobiele surfers.


  25 augustus 2008 om 10:15
  Yme Bosma

  @Max Het gaat inderdaad puur om de mobiele website. Vanaf de iPhone zijn er in dezelfde periode 400.000 pageviews geweest op de normale Hyves website. Tegenover 2,2 miljoen op de mobiele website dus (al is dat een beetje appels met peren vergelijken). Snap ook niet echt wat je bedoelt met de opmerking over de mobiele site op de iPhone, wat werkt daar niet goed aan dan?


  25 augustus 2008 om 10:34
  Max

  @Yme: dan was ik misschien niet helemaal duidelijk. Wat ik bedoelde was dat de mobiele versie van Hyves nogal beperkt is. Jammergenoeg zit je er met de meeste mobiele telefoons wel aan vast, want de “gewone” Hyves zit dermate vol met javascript dat een mobiele browser daar niks mee kan. Opera Mini in ieder geval niet.

  Heb je een iPhone — met een redelijk volwaardige browser — dan lijkt het mij voor de hand liggen dat je de “gewone” versie bezoekt. Niet omdat de mobiele versie niet zou werken, maar omdat die veel beperkter is.

  Maar goed, de cijfers die je noemt spreken die theorie tegen. =]


  25 augustus 2008 om 10:50
  Raimo

  N95 is niet zo opvallend. Je zal zien dat bijna elke mobiele website de N95 bovenaan heeft staan. Ook m.nos.nl heeft de N95 bovenaan. Wat me veel meer opvalt is de lage score van de HTC devices.


  25 augustus 2008 om 10:51
  Yme Bosma

  @Raimo Het aandeel van de HTC devices is bijna 20%, wat is hun marktaandeel aan verkochte telefoons?


  25 augustus 2008 om 10:56
  Yme Bosma

  @Max Voor de iPhone is een native-applicatie in ontwikkeling die in Q4 gelanceerd zal worden met inderdaad veel meer mogelijkheden dan de huidige mobiele site. Welke features mis je nu vooral dan die wel goed op een mobiele site te ondersteunen zijn?

  Voor de Symbian en Windows Mobile toestellen komt ook een native app, daarmee wordt gestart na de introductie van de J2ME versie (naar verwachting eind sept) waar zaken als foto/video, chat en lokatiebepaling centraal staan.


  25 augustus 2008 om 10:59
  Eric

  Hele interessante cijfers.

  Deze top 10 is natuurlijk niet generiek. Zoals gezegd geeft het een beeld van de Nederlandse mobiele internetgebruikers. En dan specifiek die gebruikers die Hyves gebruiken. Dit zijn waarschijnlijk relatief meer jongere intergebruikers, en relatief minder zakelijke gebruikers. Goed om even in het achterhoofd te houden.

  Wat denken jullie: een kwestie van tijd eerdat de N95 haar koppositie verliest aan de iPhone?


  25 augustus 2008 om 10:59
  Raimo

  @Yme Bosma

  Stuk minder. Maar HTC devices zie je vaak toch hoger op deze lijsten voorkomen. Zeg maar boven de Samsung devices. Denk dat je hier ziet dat Hyvers echte Samsung gebruikers zijn… Ik vind hoge notering voor de E61 ook wel opvallend.

  Nokia 1600 is meest verkochte toestel van 2007. Die zie je logischer wijze ook niet in deze lijst… 😉


  25 augustus 2008 om 11:01
  Yme Bosma

  @Raimo

  De relatief hoge score van Samsung heeft denk ik vooral te maken met het feit dat (bij de toestellen uit de top 10) Hyves-instructies worden bijgeleverd in de doos…

  Maar wat is bij de NOS dan het aandeel van de HTC devices? Ik vond 20% namelijk best hoog voor Hyves…


  25 augustus 2008 om 11:04
  Marko

  Ben erg benieuwd naar de stats op 1 oktober, als de N96 dan twee weken op de markt is. In hoeverre zijn die N95-gebruikers early adopters die altijd alle nieuwe mobieltjes hebben en van alle functies gebruik maken? (Mag ik ook lid worden van het N96-genootschap? 🙂


  25 augustus 2008 om 11:15
  media

  Krijg net ook wat cijfers door van Adversitement vwb mobiele gebruikers Marketingfacts (worden binnenkort uitgewerkt). Wat mij opvalt is dat de E71 niet wordt herkend terwijl ik de afgelopen dagen toch echt flink heb zitten testen. Kan het zijn dat sommige nieuwe mobieltjes nog niet worden herkend?


  25 augustus 2008 om 11:17
  Max

  @Yme: wat ik vooral mis, eigenlijk, is een beetje gemak bij het inloggen, zodat ik niet elke keer opnieuw hoef in te loggen. Maar als er een client komt, dan verwacht ik dat dat wel verbetert.


  25 augustus 2008 om 11:31
  Yme Bosma

  @Max Die link kun je makkelijk krijgen door onderaan deze pagina te kijken: http://www.hyves.nl/hyvesmobile.

  Normaal gesproken krijg je bij inloggen ook de optie om een vcard toe te laten zenden met jouw persoonlijke URL waarmee je direct kunt inloggen. Ik zie nu zelf dat het er (sinds vorige week) niet meer staat, dus ga even uitzoeken waar die mogelijkheid gebleven is;-)


  25 augustus 2008 om 11:36
  media

  @Mark: om hoeveel mobiele surfers gaat het bij ov9292? En wat is de verhouding met normale surfers? ik verwacht dat bij ov9292 hoger ligt dan bijv. bij marketingfacts of hyves.


  25 augustus 2008 om 11:45
  Raymond Spanjar

  @max: als je niet steeds opnieuw wil inloggen, kan je de mobiele home pagina te bookmarken nadat je bent ingelogd!


  25 augustus 2008 om 12:26
  media

  @Ashu: jeetje, moest flink zoeken, vandaar dat ik de top-10 ook maar even kopieer:

  1. Nokia N95

  2. Nokia E61

  3. HTC Hermes

  4. RIM BlackBerry 8800

  5. RIM BlackBerry 8310

  6. HP iPAQ 610

  7. RIM BlackBerry 8700

  8. Nokia N73

  9. HTC p3450 elf

  10. HTC MDA Vario III

  @Mark: waarom is het werken met verhoudingen appels met peren vergelijken? Jusit niet lijkt me! 8,4% van bezoek via mobiel is hoog, gaan we op marketingfacts zeker niet halen. Schat dit percentage zelf op minder dan 2,5%


  25 augustus 2008 om 15:01
  Max

  @Raymond: Dat heb ik gedaan. De standaard-browser van mijn Nokia (6300, dus S40, geen Symbian) doet er verder niet veel mee (ik moet alsnog inloggen), en het is zo’n gedoe om het adres uit die vcard naar Opera Mini te krijgen — en dat is de browser die ik over het algemeen gebruik. Ik zou het eerlijk gezegd nog het prettigste vinden als de “normale” site wat Opera Mini-vriendelijker was, aangezien dat toch de site is waar de links in de mailtjes naartoe wijzen.


  25 augustus 2008 om 15:08
  Ivo

  @Yme Bosma

  2 zaken welke ik nog echt mis (in ieder geval in de iphone versie);

  – het bekijken van ‘krabbels’ onder een hyve waarbij je aangesloten bent;

  – de links naar blogs onder een hyve waar je aangesloten bent werken niet goed.

  Of zit ik zelf niet goed op letten?


  25 augustus 2008 om 16:13
  Raoul

  ik verwacht dat de top 10 er over een jaar totaal anders uit zal zien


  25 augustus 2008 om 17:11
  Mark de Bruin

  @Marco: ik bedoelde ook niet de verhoudingen (want ik ben met je eens dat je die wel kunt vergelijken), maar cijfers van verschillende mobiele sites.

  De top 10 bij mij in juli 2008 (obv sessies):

  1 Nokia N95

  2 Nokia N82

  3 Sony/Ericsson K850i

  4 Sony/Ericsson W910i

  5 PocketPC Generic

  6 Nokia E51

  7 iPhone

  8 Nokia 6110 Navigator

  9 BlackBerry 8310

  10 BlackBerry 8800

  Blijkbaar is het aandeel van Sony/Ericson mobieltjes bij mij erg hoog.

  De lijst wordt heel anders als ik hem maak op basis van pageviews

  1 Nokia N95

  2 Nokia N82

  3 iPhone

  4 HTC P4550 (TyTN II/Kaiser)

  5 PocketPC Generic

  6 LG KU990

  7 HTC P3450 (Touch)

  8 Nokia N73

  9 HTC S710 (Vox)

  10 Sony/Ericsson K800i


  25 augustus 2008 om 17:13
  media

  @Mark: dank voor de interessante toevoeging; opmerkelijk dat de E61 helemaal niet voorkomt in jouw lijst!

  @Raoul: joh? kom je nu alleen maar hier om je linkje voor bromfietsverzekeringen te spammen? Heb je mooi pech want die krijgt hier automatisch nofollow mee en ik heb de URL zodanig aangepast dat het je geen enkele bezoeker oplevert!


  25 augustus 2008 om 17:35
  loket

  Ben ik raar als ik zeg dat dergelijke lijstjes helemaal geen toegevoegde waarde hebben? Waarom willen we weten wat het aandeel van LG is bij televisiekijken, het aandeel van Sony bij radioluisteren en het aandeel van Dell bij surfen? Leuk hoor dat je dergelijke statistieken kan achterhalen, maar wat doen we daar dan mee? Blijkbaar mis ik iets. Het gaat toch om het bereik van portals en sites op zich, ongeacht welk device? Kan iemand me helpen?


  25 augustus 2008 om 18:05
  media

  Ja, je bent raar als je dat zegt 😉

  Zonder gekheid, deze lijstjes zeggen wel degelijk iets over de mobiele trends. Welk deel van internetverkeer gaat nu via mobiel en welke mobiele telefoons zijn op dit moment meest populair. Vergeet niet dat we op dit moment nog steeds mobiele sites/apps moeten maken die zijn afgestemd op specifieke mobieltjes (browser, schermresolutie, etc). Dat is toch wel een groot verschil met uitzenden van radio en tv waar de content slechts heel beperkt moet worden afgestemd op toestel van gebruiker. Denk aan zwart/wit vs kleuren tv jaren terug, of meer recent de keuze voor content specifiek voor HD-tv’s.


  25 augustus 2008 om 18:14
  loket

  @Marco Prima, maar de vraag blijft: wat doen we dan met die lijstjes? Sites aanpassen aan de meest gebruikte mobieltjes? Doet me denken aan die overtollige info uit al die website statistiekprogramma’s zoals de meest gebruikte browser, herkomst naar regio/steden en allerhande schermgroottes. Het feit dat je iets kan registreren wil nog niet zeggen dat het bruikbare informatie oplevert.

  Ik draaf door he


  25 augustus 2008 om 18:33
  Raimo van der Klein

  Toch opmerkelijk dat die lijstjes zo verschillen.. Is het niet tijd voor een flink segmentatieonderrzoek voor mobiel?


  25 augustus 2008 om 18:35
  Eric

  @Peter Wiegman

  Ik denk dat die vergelijking niet helemaal opgaat. De website statistieken die jij noemt zijn juist wel nuttig. De meestgebruikte browsers bepalen de browser-compatibility standaarden waaraan je site moet voldoen, de herkomst bepaalt of je je site misschien in andere talen moet aanbieden en de schermgrootte geeft een indicatie van de resolutie waarin je je site moet bouwen.

  Weldegelijk interessante informatie dus, mits op de juiste manier gebruikt.


  26 augustus 2008 om 05:35
  loket

  En ga je de site dan optimaliseren voor browsers die heel goed scoren of juist heel slecht scoren?


  26 augustus 2008 om 06:25
  Niek ten Hoopen

  Natuurlijk zijn zulke lijstjes handig, je moet ze alleen wel met een korrel zout nemen want ze gelden vanzelfsprekend niet voor de gehele markt. Zoals ik gister al tegen Marco zei zullen bijv. Blackberry gebruikers niet zo snel naar Hyves surfen. Blackberry is een toestel speciaal voor de zakelijke markt, die mensen hebben vaak “wel iets beters te doen”. (Even kort door de bocht, maar m’n punt is vast duidelijk…)


  26 augustus 2008 om 06:26
  Ashu Mathura

  @ Peter

  Komt nog eens bij dat de operators en anderen beschikken over vrij gedetaileerde profielen van de gebruiker per toestel soort (dus leeftijd, pre/post paid, geslacht). Het kan dus nogal veel zeggen over de doelgroep die er naar een site kijkt, wat weer relevant is voor adverteerders. Dat het puur om bereik gaat is “oude economie”, het gaat in de toekomst vooral over de kwaliteit van het bereik voor de adverteerder.


  26 augustus 2008 om 06:41
  loket

  @Ashu kijk, dat komt al meer in de richting van zinvolle data!


  26 augustus 2008 om 06:43
  media

  @Peter: heeft STIR ook plannen om bereik mobiele sites te gaan meten?


  26 augustus 2008 om 06:46
  loket

  @Marco Ja, die plannen zijn er zeker. We zitten binnenkort aan tafel voor verkennende gesprekken met providers.


  26 augustus 2008 om 06:54
  Bas

  vraag aan Yme/Marco

  wat is er gemeten? het aantal pageviews per toesteltype?

  Overigens, de N95 is destijds door vrijwel alle operators met gratis (3G) databundels aangeboden (omdat het anders niet gratis was bij een abonnement). Kan verklaring zijn voor het explosief hoge verbruik (in pageviews) omdat de data gratis was.


  26 augustus 2008 om 13:12
  Yme Bosma

  @Bas

  Aantal pageviews per toesteltype inderdaad.

  Yme


  26 augustus 2008 om 13:20
  Anne Jan Roeleveld

  @Yme Op de vraag “Welke features mis je nu vooral dan die wel goed op een mobiele site te ondersteunen zijn?” zou ik graag bijvoorbeeld in het overzicht van het profiel de vriendenlijst terugzien. Het is toch telkens weer lastig als je mensen moet zoeken via het invulveldje.

  Ook is het lastig dat je niet kunt zoeken in je Hyves waar je bent aangemeld. Nu moet je telkens al de pagina’s doorskippen. Dit geldt ook voor de foto’s. Klik je op een foto in het overzicht, dan kom je op een pagina met alle foto’s en moet je ook heel veel pagina’s doorskippen voordat je bij de laatst toegevoegde foto bent…

  Zit nu in het buitenland, ziet de mobiele site van Hyves dat, want de mobiele versie is nu helemaal in het Engels…


  26 augustus 2008 om 18:29
  Daan

  hmm, interessante figures Yme! Hier dan een wat late reactie.

  Wat mij niet opvalt (;-)) is de plaats van de N95. Wat mij wel opvalt is:

  – de e61 op plek 2??? Abosluut geen courant toestel onder de massa. Die komt in onze top 10, top 20 of top 30 echt niet voor.

  – HP ipaq en Blackberry 8700???

  – totale afwezigheid van Sony Ericsson. Als ik rondkijk op straat zie ik die toch echt heel wat meer dan een HTC Hermes. Bovendien, kijkend naar de gfk overzichten zou je toch ook een andere top 10 verwachten.

  Zegt dit misschien toch wat meer over de gebruikers van de mobiele hyves site? Early adopters?


  1 september 2008 om 07:35
  Yme Bosma

  @Daan

  Ik heb intern al projectje aangemaakt om wat meer inzicht te krijgen in wie precies wat doen op de mobiele site. Vanwege vakanties komt de uitslag over een weekje of twee, hou jullie op de hoogte. Misschien dat het e61 mysterie dan opgelost kan worden;-)


  1 september 2008 om 07:56
  Daan van Dooren

  @ Yme

  Leuk. Vooral ook om die eens tegen onze lijstjes aan te leggen (overall klanten + overall Hi portal bezoek). Ben overigens ook erg benieuwd naar het ipaq mysterie :-))


  1 september 2008 om 09:15
  Michael

  Is het niet eens leuk om te onderzoeken, aan de hand van simpele polletjes, wat de favouriete toestellen zijn van MarketingFactgangers? En b.v. hoeveel tijd ze waaraan besteden (of percentages)? (Zorg dan wel dat je telkens maar één keer kunt klikken, niet zoals bij die Molblogpolls).

  Komt er toch de Ideal MF Phone (of kwartaalphone) uit te voorschijn (:-). Die wellicht wisselt, naar mate weer nieuwe toestellen verschijnen (Samsung Omnium, SE Experia e.d.)

  Van mij mogen er over meer onderwerpen polletjes komen. Ook ik ben een lijstjesfan (sorry Peter W.)


  1 september 2008 om 09:27
  Michael

  Samsung Omnia


  1 september 2008 om 09:29
  Michael

  Sniff ik mijn mijn Nokia N95. Was een goede telefoon. Erg veel plezier aan gehad. Heb inmiddels de HTC Desire Z.


  23 januari 2012 om 09:19
  yt86l3t0ws

  karen millen jurken We take great personal pride in telling a woman if what she has is really authentic, because we are so passionate about handbags Le siège social du Groupe est situé à Bethesda, Maryland, USA, et employait environ 146,000 personnes à fin 2008 Other high end retailers include Chanel, Louis Vuitton, Versace, Gucci, Talbots, Valentino and more.After working up an appetite on their shopping expedition, girlfriends can grab a bite to eat back at the hotel using the $30 food credit included in the special offer hunter boots online sale

  fitflop australia sale The America’s Cup Concert Series will run throughout the summer of 2013 and coincide with the Louis Vuitton Cup (the America’s Cup Challenger Series), the Red Bull Youth America’s Cup and the America’s Cup Finals.Opera in the Park is a Home Run sfopera, sanfrancisco.giants.mlb Among the most popular events at AT&T Park, outside of Giants games are the Opera in the Park simulcasts of live performances by the San Francisco Opera labor.. Duo Wood is a natural continuation and variation of Duo, and has been given a softer side in this year’s version michael kors wristlet

  fitflop in singapore outlet The staff welcomes all visitors to come into Sapphire and tour the new Krug Skybox.For reservations .869.0003 or book online at Like us on Facebook at /agoda or add us to one of your Google circles at plus.google/ agodaPeldon Rose Workplace is Tops for Employees TORC engineers have been part of both the DARPA Grand Challenges and the Urban Challenge, where TORC led the software development VictorTango’s 3rd place finish fitflop factory outlet singapore

  hunters rain boots sale

  fitflops sale online australia

  fitflop shoes in malaysia


  21 april 2015 om 09:58
  qs55w7m9jt

  mbt鞋台灣專櫃 做棕褐色的皮革,在Tataga有白色鞋帶和運動型深色鞋頭的細節。 mbt 鞋 它獨特的鞋底結構。 MBT休閒鞋銀色是你 瑜伽健身的最佳之選,並可以有效地解決運動者的疲憊及膝關節的問題。 大底由開模一次鑄成。 該程序是簡單地走。 fitflop塑身鞋

  fitflop台灣 toms鞋首創的氣墊技術給體育界帶來了一場革命。 什至同時站立,上體伸直和整個肌肉 – 骨骼系統是穩定的。 PU中底最重要的部份就是在蹠骨下方的平衡區,這個平衡區讓雙腳能在走每。 潘朵拉pandora

  toms官網 更多mbt鞋盡在mbt官網。 保持工作就可以了,這樣你可以收穫主戰坦克的所有優點行走涼鞋。 MBT可帶動全身運動,鼓動使用被忽略的肌肉;改善姿勢及步姿;調整和塑造身形;幫助改善背部,臀部,雙腿和腳部問題;幫助關節,肌肉,韌帶和肌腱損傷痊癒;減少對膝蓋和骨關節的壓力。 toms台灣

  fitflop 鞋

  fitflop台灣

  fitflop台灣門市


  18 mei 2015 om 04:32
  hr21d6q5qn

   绲︽枡姗熺殑鎰熻 鏄墍鏈夌殑榛戞殫锛屽洜姝?澧炲姞绶╄瀹?I 甯屾湜鏈変汉渚嗘挒澧炲姞鎰熷埌鍣佸績鍜屽様鍚愮墿鐨勫偝閬? 

   50纾?浣嗗畠鏈夊灏戞琚氨濂藉儚瀹屽叏涓€妯g殑 鎯呮櫙浣犱笉 

   鎵€浠ュ剺绠?80铏熺ū鏄粺鐨勶紝浣?瑗垮寳闋侀潰寰楀埌comScore鐨勫儚 鎶€琛擄紝鐒跺緦鍦ㄥ収鍋存渻绻肩簩鏈変竴鍊嬪彨鎴戞垚鍨? 

  


  15 augustus 2015 om 01:45
  rh49h8r1js

  mcm bags singapore Menswear consumer with regard to Woodhouse Garments, Gavin Crossland explained, ?€?We realize that looking positive in the face with the women in your life is very important to consumers and then we had been enthusiastic to understand what females recognize with regards to men whenever they 1st fulfill. The fact 45% from the ladies who taken part in the survey declared any man?€?s clothing had been the very first thing they seen refers to just how essential private type is?€?     Buy a adaptable bit of outerwear, a new jacket that can take from operate, on the pub and in many cases on the date Throughout recent years, Augusoft has made considerable progress to enhance the particular shipping associated with lifelong learning to everyone with delivering one particular key update annually — unparalleled in the marketplace * and also throughout developing a application depending on sector best-practices. Inside celebration of their 2 decades of commercial, Augusoft features presented a listing of 20 or so sector firsts that were presented to the continued training business and long term studying neighborhood. The very first 20 have already been published through the few days on the Augusoft weblog (One) with the final a few getting submitted now to ?€?kick-off?€? your Wedding anniversary get together. cheapest fitflops online

  mcm handbags online Emcees for that evening consist of Carol Mills-Gardner and Christian Ramirez. Mills-Gardner can be a previous Pass up Texas United states of america and TV persona with the Austin texas Overcome for the CW as well as SpeedCity. Ramirez provides a lot more than Twelve many years in style and television, when they have already been a top superstar attire stylist for various awards shows such as the Latina Billboard awards and also Latina Grammys. In 2013 Ramirez joined Telemundo-NBC because Guide Style Media reporter for that morning hours present "N’t Nuevo Dia." This year?€?s Full Tip also includes this kind of entertaining extra features while ?€?Text to acquire,?€? exactly where participants should buy things seen on the driveway. Follow Total Lean upon twitter along with instagram @FullTiltAustin 1 Nov. 8-10, 2014-Feb. 16, 2015 with the signifiant Small Museum within Gold Door Recreation area new toms shoes

  toms sale shoes About Stwd.denver colorado.british Stwd.company.united kingdom is a primary web shop of inexpensive drink gowns, classy a wedding dress, attractive prom dresses, gorgeous night time dresses, plus more. The business products high-quality dresses for women around the world. Their customer satisfaction division is definitely right now there to solve difficulties. Customer satisfaction is often a main concern in Stwd.corp.british. For more information, kindly visit: 1. Bambool Thermics??? BT1 foundation tiers also include innovative design characteristics regarding snow game lovers, such as usb divots to keep fleshlight sleeves along, ¾ duration jeans sitting down above ski as well as snowboard start cuffs to prevent leg boom, and flat-lock joins to stop chafing skin color irritability. ?€?As a local business, you want to consider the planet that people enjoy playing in. Starting through Colorado Start-up Few days is actually interesting, and we’re getting excited about as being a section of the group,?€? Mister. Woods mentioned. Stwd.company.uk?€?s stylish formal clothes are generally very valued through around the world customers. Along with A-Line floor-length bridesmaid dresses, Stwd.company.uk gives a massive amount women?€?s dresses. Its garments are generally famous for fashionable patterns and inexpensive price points. Bouncing shoes, wedding party sneakers, new sandals, footwear and several equipment are offered also with their online shop. The customer support office is usually right now there to solve troubles. Client satisfaction can be a top priority from Stwd.corp.united kingdom. clearance toms shoes

  fitflop singapore sale

  buy fitflop singapore

  fitflop shoes australia


  17 augustus 2015 om 02:21
  dp14q9x0vc

  fitflop shoes clearance Media Make contact with: The Unstoppable Fitness Formula鈩?can be Fit Body Start Camp鈥檚 powerful, thirty-minute fat-burning exercise routine that combines high-intensity interval training workouts with resistance training, offering fast throughout not much time. That will system is what directed Mel Parker to open his very own fitness fitness boot camp back The year of 2010. Steve Silver鈥檚 Seaside Quilt Babylon, the particular world鈥檚 longest operating musical technology revue, welcomes this winter holiday using particular routines having a refrain distinctive line of faucet dance Christmas time bushes, unique parodies of standard Xmas carols along with a massive Yuletide loath. fitflops on sale

  fitflop sandals sale A solid fashion is an essential function involving Peugeot autos and possesses usually long gone in conjunction with state-of-the-art engineering. PureTech fuel along with BlueHDi diesel powertrains now provide buyers excellent environment performance, high-class refinement as well as class-leading dependability 鈥?just about all from value-for-money costs. 鈥淚t鈥檚 challenging,鈥?states Parker, 鈥渂ut we all maintain it enjoyable everyone discovers as well as progresses with each other. The final results make it all beneficial.鈥?Chino Mountains, Los angeles (PRWEB) Oct Twenty three, 2014 cheap uggs uk

  buy toms shoes Keuilian points out that 3 of the biggest ideas throughout muscle mass building are specially suitable to productive A single: attempting fresh approaches, transforming routines and tracking progress. Utilize PerformancePoint Services throughout SharePoint to design as well as set up world wide web part-based dashboards as well as scorecards Elliptic Engineering to talk with the Chip-to-Cloud Protection Forum asics shoes australia cheap

  fitflop outlet

  fitflops singapore sale

  fitflop shoes singapore


  17 augustus 2015 om 07:49
  Rolland

  real money casino

  real money casino

  casino games

  casino online

  casino games


  31 december 2017 om 22:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!