Omroep.nl populairste internetvideoaanbieder in Nederland

21 februari 2008, 05:40

Omroep.nl en YouTube zijn de populairste aanbieders van internetvideo met samen meer dan 50% marktaandeel. RTL Gemist en SBS blijven achter met respectievelijk 5% en 3% marktaandeel. Zo blijkt uit de gebruiksgegevens van de beschikbare videocontent van internetvideogids PCzapper.

Omroep.nl is met Uitzending Gemist en de Nederland4 live kanalen het populairst met 29% van het verkeer. YouTube zit op de hielen met 22%. Google blijft onbetwist marktleider met aanbieders YouTube en video.google.com, die samen goed zijn voor 36% van het internetvideoverkeer. 15% van het verkeer wordt verdeeld onder 600 verschillende internetvideobronnen. Daarmee is de zogeheten long tail videocontent nog uitermate populair:

1. Omroep.nl 29%

2. YouTube.com 22%

3. Video.Google.com 14%

4. YouPorn.com 8%

5. RTL.nl 5%

6. SBS6 / Veronica / Net5 3%

7. Metacafe.com 2%

8. Stage6.com 1%

9. Bron onbekend 1%

10. 600 verschillende bronnen 15%

RTL.nl en SBS moeten ten opzichte van Uitzending Gemist een grote inhaalslag maken aldus PC Zapper. RTL werkt hier al aan door steeds meer programma’s voor RTL Gemist beschikbaar te maken. SBS heeft aangekondigd later dit jaar te komen met een tegenhanger van Uitzending Gemist en RTL Gemist. Het wordt interessant te zien of deze partijen marktaandeel afsnoepen van Uitzending Gemist of juist van andere internetvideoaanbieders.

De internetvideogids van PCzapper bevat meer dan 500.000 filmpjes afkomstig van meer dan 600 bronnen. De gebruiksgegevens zijn samengesteld uit anonieme verkeersgegevens van de beschikbare content van de afgelopen zes maanden op PCzapper.tv en PlanetTV.nl.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  loket

  Zegt PCzapper ook iets over kijktijd?


  21 februari 2008 om 11:21
  Remco Bron

  @Peter W: Nog niet maar dat is wel iets waar we misschien in de toekomst meer over kunnen vertellen.


  21 februari 2008 om 20:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!