Officiële reactie Yahoo: Bod van Microsoft veel te laag

11 februari 2008, 14:47

{title}De Board of directors van Yahoo heeft vanmiddag unaniem en officieel geconcludeerd wat zaterdag al officieus bekend raakte: het bod van Microsoft op Yahoo is te laag. Veel te laag. Het is niet in het belang van Yahoo om nu op het bod in te gaan. Dat wordt pas interessant, als Microsoft 40 dollar per aandeel biedt. Microsoft bood ‘maar’ 31 dollar per aandeel (Lees ook: ‘Is overname Yahoo! door Microsoft een bedreiging voor Google?’)

Uit het officiële pressstatement van Yahoo van vanmiddag:

‘After careful evaluation, the Board believes that Microsoft’s proposal substantially undervalues Yahoo! including our global brand, large worldwide audience, significant recent investments in advertising platforms and future growth prospects, free cash flow and earnings potential, as well as our substantial unconsolidated investments.’

De Volkskrant schrijft: ‘Volgens een anonieme bron dichtbij de top van het bedrijf onderzoekt Yahoo de mogelijkheden om door een fusie, bijvoorbeeld met Time Warner-dochter AOL, de vijandige overname door Microsoft te dwarsbomen. Ook een samenwerkingsverband met Disney of concurrent Google behoort tot de mogelijkheden, zo meldt de bron in de Britse krant The Times.’ Dat is ook de strekking van dit artikel op Emerce.

Nu is het afwachten wat Yahoo gaat doen. Want met de afwijzing van het bod verandert er niets aan de tegenvallende cijfers van de laatste jaren. Ook interessant: wat gaat Microsoft doen? Het bod verhogen, terwijl er zoveel meer kapers op de kust zijn bijgekomen? Zie ook de WSJ: ‘Yahoo’s Rejection Pressures Microsoft To Mull a New Bid’.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Microsoft heeft afgelopen maandag zijn visie op een gecombineerd bedrijf gepresenteerd aan de directie van Yahoo, melden welingelichte kringen aan de Wall Street Journal. Een overleg over een eventueel samengaan was het nog niet bepaald, maar het mag wel een doorbraak heten dat Microsoft en Yahoo überhaupt in gesprek zijn. Tot nog toe wilde de directie van Yahoo niets van Microsofts overnamebod weten (via: AG).


    14 maart 2008 om 06:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!