Website BBC komt met homepage 2.0

Website BBC komt met homepage 2.0

Edwin Mijnsbergen wees me dit weekend op de nieuwe homepage van BBC.

Het eerste dat opvalt is de vele opties om de homepage in te stellen naar eigen voorkeur. Via Display Options kun je kiezen uit 8 voorgedefinieerde templates of je eigen template samenstellen. BBC heeft o.a. via Accessibility help veel aandacht voor toegankelijkheid. Veruit meest opvallend is de volledig te personaliseren homepage. Via ‘Customise homepage’ kun je aangeven welke content je wel of niet wilt zien op de homepage. Uiteraard kun je ook op de nieuwe site kiezen voor UK of internationale versie van de BBC-site. Daarnaast is ieder contentblok op de homepage verder in te stellen naar eigen voorkeur.

De nieuwe website van BBC schuift daarmee steeds meer in de richting van de persoonlijke homepage van Google, Netvibes en Pageflakes. Een trend die al eerder is ingezet door New York Times die eind vorig jaar kwamen met MyTimes. Wat ik nog mis op de website van BBC is een plek waar ik mijn eigen feeds kan invoeren.

Ben benieuw wat jullie er van vinden!


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Hij is op zijn zachtst gezegd aardig impressive. Wil je geen voetbal maar cricket op de voorpagina? Ga je gang. Wil je het weerbericht van Liverpool, pas maar aan. Wereldnieuws of alleen lokaal nieuws? Ook zijn veel blokken draggable qua positie. Dat allemaal in een uitstekend werkend refreshloos ajaxjasje.

  Qua accessibility is met AJAX gelijk de vraag of het ook zonder javascript een beetje werkt. Vooralsnog lijken de meeste onderdelen ook zonder javascript (dus met pagina ververs) goed te functioneren. Niet alles, maar de belangrijkste onderdelen wel.

  Minpuntje, het gaat bij deze beta echt alleen nog maar om de homepage. Een klik op een nieuwsbericht en het is weer over met de pret.

  Ben benieuwd wat ze aan Internaionale lezers kunnen bieden qua lokaal nieuws, lokaal weer e.d.

  geplaatst op
 • Het idee is al geweldig. Het wordt langzamerhand echt. De eerste schreden naar een mooie toekomst. Er schijnt een zonnetje in mij.

  geplaatst op
 • @Ruben: inderdaad goed punt vwb achterliggende pagina's; ik ga er van uit dat deze tzt ook worden aangepast aan de nieuwe stijl.

  Verder blijf ik het een gemis vinden dat ik er niet mijn eigen feeds en widgets kwijt kan. BBC gaat hiermee (nog) niet de persoonlijke startpagina worden van de eindgebruikers. Vraag is, wie gaat dat wel worden? NYTimes in de VS? Google of Netvibes?

  geplaatst op
 • Usability guru Nielsen heeft net gepost over usability en web 2.0.
  AJAX and "Rich" Internet UI: Too Much Complexity

  Hierin stelt hij dat rijke user interfaces goed zijn, maar dat in het geval van websites het gebruikers meer verward dan helpt, omdat gebruikers minder engaged zijn met websites dan met applicaties.

  Duidelijk voorbeeld van de subjectiviteit van usability lijkt mij, waarbij de individuele verschillen (ervaring, voorkeuren en gewoontes)zwaar wegen.

  geplaatst op
 • Yvonne: Nielsen's punt is vooral dat je juist niet naar sites als BBC moet kijken in deze. Waarschijnlijk kunnen zij dit prima hebben vanwege hun autoriteit, maar elke kleinere sites niet.

  Wat ik interessanter vind: is dit een proefballonnetje, een PR stunt, een beta met straks een overgang naar de hele site? Waarom is er een beta, hoelang blijft die, gaat de hele site wel over? :)

  Just to be sure: de gelinkte pagina is niet de nieuwe homepage van de BBC, het is een op zichzelf staande betatest.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.