CEO Vodafone talks about TomTom&HD traffic information. High tech junky

28 november 2007, 07:01

Hier vertelt Guy Laurence, CEO van Vodafone Benelux hoe de High definition traffic deal met TomTom tot stand kwam met Harold Godijn; in twee meetings was het gepiept.

Guy Laurence is een interessante vent. Hij was een bandmanager in de muziek industrie, werkte bij alle grote studio’s in muziek en film. Guy heeft bij Vodafone de internet strategie gestart Vizzavi wat met veel geld gebeurde in de internet bubble tijd en niet veel succes opleverde maar wat later Vodafone live werd. Hij was vervolgens bij Vodafone verantwoordelijk voor Japan waar hij alle nieuwe mobiele diensten ongeveer gemaakt zag worden. Nadat hij directeur Benelux werd besloot hij marketing en sales hoofdkantoor van Maastricht naar Amsterdam te verplaatsen, hetgeen nogal wat opschudding veroorzaakte.

Vodafone maakt alle bewegingen van ALLE mobiele telefoons in Nederland anoniem beschikbaar voor Tomtom om high definition verkeersinfo uit te maken. De laatste TomTom XL HD komt met een Sim kaart van Vodafone ingebouwd. Het eerste jaar is inbegrepen in de prijs, daarna kost het 10 euro per maand. Dit levert 10x zoveel wegen op waarvoor verkeersinfo beschikbaar is met 5x zoveel verkeersupdates. Ik gebruik het al 2 maanden en het is goed op te zien hoe druk het is op de overtoom in Amsterdam of provinciale wegen.

Hij praat verder over zijn visie van mobiele diensten die hij de komende jaren ziet exploderen vanwege lage data prijzen, perfecte toestellen en een consument die langzamerhand ervaren wordt met zijn toestel. Hij weet veel van techniek, werkte onder andere met Sun samen om een nieuwe versie van Java mobile te defineren.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Ron

  Leuk interview. Jammer dat die cameraman denkt artistiek te zijn met zijn geren en gezwaai. Opzouten leren luisteren naar degenen in beeld. Amen.


  28 november 2007 om 21:30
  vincente

  Ron, ik vond het eigenlijk wel leuk om een professionele camera man van webwereld te hebben. Vind het alleen raar dat de 2e helft van het interview waar hij over zichzelf praat en zijn carriere als media man, japan, internet evangalist binnen vodofone zo’n slecht geluid geeft.


  28 november 2007 om 21:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!