VNU komt met nieuwe marcom webgids

23 november 2007, 09:50

Onder de naam Marketingdirectory is VNU Media van plan een nieuwe webgids te lanceren. De website moet een compleet overzicht gaan bieden van alle ondernemingen die werkzaam zijn in de marketing- en communicatiebranche. In januari 2008 moet de website van start gaan. VNU Media is momenteel alle bedrijven uit de branche aan het nabellen om meer informatie per bedrijf te verzamelen (zoals referenties). Naar verwachting zal de gids tussen de 9.000 en 12.000 bedrijven gaan bevatten. Een preview van de website is hier te zien. Waarom zou VNU juist voor deze branche een aparte webgids gaan ontwikkelen?

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

2 Reacties

  ssmeding

  Ben benieuwd waar ze die 9000-12000 bedrijven vandaan gaan halen die ze nu nog druk aan het verifiëren zijn.

  Er zijn natuurlijk bedrijvenindexen zat te vinden op het web, ik ben ook erg nieuwsgierig wat de exacte plannen van VNU zijn om zich te onderscheiden van bestaande sites. VNU Media is geen kleine naam, dus je mag toch verwachten dat ze niet met een kloon zullen komen van iets dat al bestaat.


  23 november 2007 om 14:27
  ewout@onedaycompany.nl

  Robert, ik ga ininterim bekijken, for obvious reasons. Als het is wat ik denk wat het is, dan hoef ik weer een business plan minder uit te voeren. ;-D


  23 november 2007 om 16:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!