Funda verliest marktaandeel

13 maart 2007, 04:41

{title}

Huizensite Funda, dat recentelijk nog haar directeur Joosten op non-actief heeft gezet, verliest marktaandeel. Volgens de meest recente cijfers van Spacemakers, heeft Funda nog ‘slechts’ 63,9 procent marktaandeel.

De meest populaire huizensite na Funda is Woonkrant.nl van De Telegraaf. Deze huizensite heeft een aandeel van 6,0 procent. De sites Huislijn.nl en Dimo.nl volgen met resp. 5,2 en 3,0 procent. Het eind vorig jaar door de Rabobank overgenomen Zoekallehuizen heeft volgens Spacemakers inmiddels een marktaandeel van 2,7 procent.

Spacemakers.nl, een website voor projectonwikkelaars, publiceert vanaf deze maand regelmatig het marktaandeel van de huizensites. De huizensites die niet in de top 10 staan beslaan 9,0% van de markt. De websites van individuele makelaars (naar schatting zo’n 6.000) zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Via: Emerce

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  Christian vd Berge

  Waarop zijn deze cijfers gebaseerd? visitors, pagevies..? en hoe wordt deze data verkregen?


  13 maart 2007 om 06:40
  Ton Verplanke

  Beste Marco,

  Spacemakers maakt er een heel andere kop en intro van:

  Concurrentie kan niet tippen aan Funda

  9 maart 2007 – De positie van Funda als marktleider is voorlopig nog onomstreden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het marktaandeel van de belangrijkste huizensites. Volgens Spacemakers.nl kiezen consumenten twee van de drie keer voor Funda bij het zoeken naar een huis. “Een goed alternatief voor Funda is er niet, en er zijn ook geen duidelijke signalen dat het er snel komt.“

  Weet iemand hoeveel marktaandeel Funda heeft verloren.


  13 maart 2007 om 06:50
  Rob

  Beste Marco,

  Je geeft aan dat het marktaandeel van Funda.nl “slechts 63.9%” hoe kan je dat nou schrijven zonder het marktaandeel van 2006 te vermelden?!

  Zoals ik het zie is het marktaandeel van Funda.nl gigantisch, de concurrenten hebben slechts snippers van een paar % in handen. Ze moeten natuurlijk wel oppassen, ervoor zorgen dat de aangesloten makelaars het verbieden dat partijen als ZAH.nl content overnemen is de beste optie ant zo zet je de concurrentie in een klap buitenspel.


  13 maart 2007 om 07:18
  Rick Bruggeman

  De kop in de RSS is toch weer spannender dan de kop die eigenlijk boven het artikel zou moeten staan… Maar hey, ik ben toch even langs geweest 😀


  13 maart 2007 om 07:23
  Wilbert

  Individuele makelaars zijn niet meegenomen? Wat doet Meeuws dan in het lijstje?


  13 maart 2007 om 07:51
  venturo

  Misschien wel aardig om te vermelden. Het schijnt dat de NVM in gesprek is met Joosten en Co om een eventuele terugkeer onder bepaalde voorwaarden mogelijk te maken. De vraag is voor wie dit gezichtsverlies zou betekeken. Overigens Funda is onaantastbaar maar zou zich ook op andere terreinen (iptv, narrowcasting) moeten gaan manifesteren.


  13 maart 2007 om 11:20
  Henk Willems

  Narrowcasting :'(

  Je bedoelt kabelkrant Albert?

  En wat betreft IPTV, Funda heeft tijdje funda.tv gehad maar volgens mij is dat beetje dood gebloed.


  13 maart 2007 om 13:02
  venturo

  Nee Henk ik bedoel local based broadcasting en Funda.tv lijkt niet eens op iptv…..


  13 maart 2007 om 19:51
  Floris

  Vraag blijft staan hoeveel marktaandeel Funda had in 2006 om bovenstaande kop en verhaal duidelijk te maken. De suggestie (en het zal vast kloppen) wordt niet onderbouwd met cijfers. Dat praat toch wat lastiger. Marco?


  14 maart 2007 om 10:01
  Vincent

  http://www.huizelaar.nl heeft rond de 200.000 huizen te koop staan.

  Je kunt er gratis je huis of appartement te koop of te huur zetten.

  Snel in de top 10 ermee ! 🙂


  18 december 2009 om 16:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!