Adobe Photoshop binnenkort online

1 maart 2007, 10:56

{title}Adobe CEO Bruce Chizen heeft aangekondigd binnen zes maanden een gratis online versie van het populaire Adobe Photoshop te lanceren. De online versie van het grafische programma zal gebaseerd zijn op advertenties. De gratis versie zal minder functionaliteiten hebben dan de offline versie. Momenteel heeft Adobe ook een op het web gebaseerde foto- en videobewerking applicatie genaamd Adobe Remix en wordt aangeboden via Photobucket. De online versie van Photoshop zal op hetzelfde platform komen te draaien (te vergelijken met Google Docs & Spreadsheets).

Dit nieuws betekent waarschijnlijk een klap in het gezicht voor nieuwe online services als Fauxto en Picnik die grafische bewerking nu al online mogelijk maken. Photoshop heeft immers dé naam als het om grafisch bewerken gaat en kent zelfs zijn eigen werkwoord. Met de lancering van de online Photoshop probeert Adobe ook Google voor te zijn, aangezien er verwacht wordt dat zij binnenkort een online versie zullen lanceren van Picasa.

Peter Garama volgt aan de Universiteit van Tilburg de masteropleiding Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Daarvoor heeft hij aan Avans Hogeschool te Breda bedrijfskundige informatica gestudeerd. Hij verdiept zich sinds een aantal jaren in interactieve media. Naast zijn studie neemt Peter deel aan het bestuur van Generation Next, een vereniging voor studenten en young professionals die zich vanuit hun studie en/of werk actief bezig houden met interactieve media.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Elja

  Het zal wel niet te vergelijken zijn met de offline photoshop versie, maar mooi ingespeeld op de nieuwe ontwikkeling op dit gebied, lijkt me. Het online werken met een PSD van 30 MB lijkt me in elk geval niet al te vlot gaan.. 🙂

  Elja


  1 maart 2007 om 11:41
  Ron Lopetegui

  Klinkt als een erg handige oplossing voor snelle photshop-klusjes. De vraag is: wat kun je ermee, en eigenlijk vooral: wat kun je er NIET mee? Is daarover al meer duidelijk? Kijk, het moet natuurlijk geen veredelde ‘Paint’ worden o.i.d. Maar ik denk dat je van Adobe kunt verwachten dat dàt wel mee zal vallen..


  1 maart 2007 om 11:51
  pgarama

  Het is dus nog niet duidelijk wat er wel en niet mee gaat van de offline naar de online versie. Daar zal ook het succes vanaf hangen, want ze moeten natuurlijk qua mogelijkheden en expertise wel boven de al bestaande initiatieven uitstijgen.


  1 maart 2007 om 12:17
  Annet

  Heeft iemand ervaring met Fauxto en Picnic, zo ja, positief?


  1 maart 2007 om 12:28
  Jeroen Wijering

  Nu alleen nog een eenvoudiger versie van het offline programma. Photoshop zelf is in de laatste versies vooral groter geworden, maar niet beter. Of weet iemand een eenvoudiger Photoshop-alternatief voor op de MAC?


  1 maart 2007 om 14:41
  pgarama

  @gewoonbob: Niks mis met picknickparken toch? 😉 Toch maar even veranderd.


  2 maart 2007 om 05:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!