Nederlandse vereniging voor Webanalytics opgericht

30 januari 2007, 00:39

Nederlandse vereniging voor Webanalytics opgerichtDe online marketingbureau’s Netprofiler en Satama Interactive hebben het initiatief genomen tot de oprichting van de Nederlandse groep van het internationale Web Analytics Association (WAA). De WAA is een non-profit organisatie met als doel het samenbrengen en behartigen van de belangen van professionals die zich bezighouden met het meten van succes van online activiteiten.

Traditioneel vinden de WAA-bijeenkomsten plaats op woensdagen en de eerste Nederlandse Web Analytics Wednesday en tevens oprichtingsbijeenkomst, vindt plaats op 31 januari van 16.00 uur tot 18.30 uur op het kantoor van Satama Interactive aan de Generaal de Vetterstraat 76 te Amsterdam. De introductie van WAA wordt dan gedaan door initiator van de Scandinavische WAA-organisatie Steve Jackson (die ook spreker is op het Search Engine Marketing Congres waar hij zal spreken over het belang van webanalytics). Daarnaast zal worden ingegaan op de in Nederland geplande activiteiten van de WAA.

Tijdens mijn rondje langs de Nederlandse experts op het gebied van webanalytics waren de reacties eigenlijk allemaal hetzelfde. Goed initiatief om een Nederlandse WAA-tak op te richten, wel opmerkelijk dat het bestuur slechts bestaat uit één webbureau, één WA consultancy en één adverteerder (Postcodeloterij). Wellicht dat daar woensdag nog een toelichting op komt. Ik heb inmiddels van mede-iniatiefnemer Frans Appels begrepen dat er voor die avond al 50 deelnemers zich hebben aangemeld maar dat aanmelden nog steeds mogelijk is. Dit geldt voor zowel gebruikers, leveranciers als adviseurs op het gebied van webanalytics. Voor meer informatie of deelname aan de eerste meeting kun je contact opnemen met {encode=”frans@netprofiler.nl” title=”Frans Appels”} van Netprofiler of met {encode=”nicole.niemann@satama.com” title=”Nicole Niemann”} van Satama.

Frans, Nicole en andere deelnemers, heel veel succes met de Nederlandse WAA!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

11 Reacties

  Karel Kolb

  Marco, ik kijk met belangstelling uit naar de eerste meeting. Zal je hier of elders op de hoogte houden van de bijeenkomst woensdag.


  30 januari 2007 om 04:49
  media

  Zou top zijn Karel; overleg ook even met Frans Appels, hij wilde evt. ook wel een verslag schrijven!


  30 januari 2007 om 07:39
  media

  Kan er zelf helaas niet bij zijn dus ben benieuwd naar de verslagen!


  30 januari 2007 om 23:05
  Karel Kolb

  Het verslag moet van Frans komen Marco: om 15.15 uur begon een stroomstoring op Haarlem CS, geen verkeer van en naar H’lem, duur onbekend. En om nou naar Amsterdam te fíetsen… Jammer maar helaas.


  31 januari 2007 om 13:52
  media

  Inderdaad jammer Karel. Iemand anders die er vanmiddag bij is geweest en al iets kan vertellen hoe het is geweest?


  31 januari 2007 om 18:42
  John Kivit

  De bijeenkomst van vanmiddag was (zeer) goed. Ik had het zeker niet willen missen. Ongeveer 60-70 professionals aanwezig. Niet alleen vanuit de vendors (software aanbieders) maar ook vanuit de opdrachtgeverszijde. De derde ‘stroming’ die van de partij was kwam uit de hoek van de (e) consultants. Er komen in ieder geval vier van dit soort bijeenkomsten per jaar en waarschijnlijk een congres. Het belangrijkste wat ik meekreeg is dat dit vak aan alle kanten leeft en alleen nog maar belangrijker gaat worden. Leuke positieve sfeer met ook meer dan genoeg ideeen. De introductiepresentatie ging vooral over de ontwikkeling van de WAA die ook in andere Europese landen recent gestart is. Daarnaast kwamen web KPI’s en het belang daarvan aan de orde. De NL organisatie heeft ook al een weblog, maar het adres daarvan is me even ontschoten (url te moeilijk denk ik)


  31 januari 2007 om 19:15
  thomas sanders – redkiwi

  Interessant initiatief! Ik zou ook graag wat meer horen over de plannen van WAA in Nederland.


  31 januari 2007 om 19:18
  media

  Dank voor de update John. Is er al gesproken over concrete kosten om lid te worden en wat WAA daarvoor in Nederland wil gaan doen?


  1 februari 2007 om 05:49
  John Kivit

  Ik geloof 139 dollar/euro voor een individueel lidmaatschap. Een bedrijfslidmaatschap zat geloof ik rond de 2.000. Studenten zaten onder de 100 euro. Volgens mij waren het dezelfde tarieven als de internationale organisatie hanteert.


  1 februari 2007 om 07:03
  media

  Dank voor de update John!

  Heb inmiddels begrepen dat de volgende bijeenkomst op 4 april zal plaatsvinden. Exacte tijd en plaats wordt nog bekend gemaakt.


  1 februari 2007 om 22:21
  Jarrodlot

  Designed with the DNA of Autel’s diagnostics family, Autel MaxiSys Pro is built to offer many of the prestigious qualities of the MaxiDAS DS708 with extreme ease of use and powerful diagnostic performance. However, it has evolved far beyond the original capabilities. It has been designed to be the go-to tool for the professional technician who performs J-2534 reprogramming on a regular basis. Utilizing an A9 quad-core 1.40GHz processor that offers a 50% increase in speed versus competing products, a 9.7″ LED screen with a resolution of 1,024 * 768 resulotion capacitive touch screen, a 32 GB Solid State hard drive,the revolutionary multitask-capable Android Operating System, combined with the best possible coverage of OE-level diagnostics, Autel MaxiSys Pro is the perfect diagnostic solution for shops and technicians who demand unrivalled smart technology and smart repairs. Autel MaxiSYS Pro includes the J-2534 reprogramming box and special MaxiSYS Pro software needed for shops and technicians who demand a comprehensive diagnostic system capable of completing even the most complicated and demanding tasks. The product comes with all of necessary adaptors for 1996 & newer vehicles, software for Domestic, Asian, & European vehicles (J-2534 manufacturer updates sold separately) and cables needed to get the job done, as well as one year of FREE updating.


  21 juli 2014 om 04:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!