Trouw lanceert website met lokaal nieuws

22 januari 2007, 06:32

Trouw lanceert website met lokaal nieuwsAfgelopen vrijdag liet Dagblad Trouw weten dat het een website met regionaal nieuws heeft gelanceerd: Trouw in de buurt.

De nieuwssite dat als basis bestaat uit een Google Maps mash-up, is bedoeld voor iedereen die wil weten wat er in zijn of haar buurt gebeurt. De bronnen van het nieuws zijn niet alleen regionale en landelijke bladen, maar ook de bezoekers zelf. Bij de berichten kunnen ook foto’s van de eigen omgeving worden geplaatst, aldus Trouw.

Moet er nog eens goed induiken maar ziet er alvast indrukwekkend uit en doet me een beetje denken aan het vorig jaar door Robert Jan de Heer gelanceerde Misdaadkaart van Nederland.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  wesseling

  Leuk om op deze manier naar lokaal nieuws te kunnen surfen, maar ik vraag me af in wat voor een mashup Trouw nu betrokken is. Lijkt, kijkend naar de eigenaar van nuin.nl (domein waarop de applicatie draait, een particulier initiatief van ene Harmen Warringa uit Emmen en over hem vind ik op internet niet veel bijzonders?


  22 januari 2007 om 06:48
  André Scholten

  Wat ik een ontzettend gave feature vind is dat de RSS feed knop precies het nieuws geeft van de regio waar je ingezoomed hebt. Dus ik heb nu ingezoomed op Assen en de feed laat dan ook alleen nieuws zien met coördinaten in dat gebied.


  22 januari 2007 om 07:02
  Karel Kolb | Feeder

  Ziet er strak uit, je hebt snel door hoe het werkt. Kritische succesfactor: fijnmazige dekking van Nederland. Maar dat geldt voor alle lokale nieuwssites.


  22 januari 2007 om 07:20
  Mark de Bruin

  Inderdaad grappig. Maar als ik zoek op Woerden, dan zie ik alleen nieuws naar alle kranten BEHALVE het nieuws van Trouw. Is Trouw gebruikt om de pers te halen voor Nuin?

  @ Marco: je was eerder dan http://www.nederkaart.nl 😉

  De lokale nieuwszoeker van http://www.nieuws.nl is ook wel aardig.


  22 januari 2007 om 08:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!