Recordomzet voor gamesindustrie

Recordomzet voor gamesindustrie

Marie-José Klaver schrijft in haar weblog over het financiële succes van de gamesindustrie. De Amerikaanse gamesindustrie heeft een recordomzet gehaald in 2006. In totaal besteedden Amerikanen 12,5 miljard dollar aan spellen, consoles en accessoires, 19 procent meer dan in 2005. Het grootste deel werd besteed aan games, 6,5 miljard dollar. De omzet van consoles, inclusief de Wii van Nintendo en de Playstation 3 van Sony, steeg met 87 procent tot 2,9 miljard dollar van 1,6 miljard dollar in 2005.

Klaver verwijst verder naar de totale online bestedingen in de VS (excl. travel) die het afgelopen jaar op 102 miljard dollar uitkwam. Het bedrag is 24 procent hoger dan in 2005. Voor dit jaar wordt een stijging van 20 procent verwacht. De cijfers zijn afkomstig van comScore Networks.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.