CES en de introductie van Vista

CES en de introductie van Vista

Dit is een kolom die ik voor BNR nieuwsradio heb geschreven. Leek me wel leuk voor marketingfacts. Aan het einde van de kolom kun je me helpen om de juiste plekken te bezoeken in CES.

2007 wordt een mooi high tech jaar met genoeg strijd tusssen google, microsoft, apple, linux en opensource om op een prettige manier de blogs vol te schrijven. Aanstaande zaterdag begint het al goed met de CES, de Consumenten Electronic Show in Las Vegas waar 100.000 mensen gaan kijken naar de nieuwste gadgets en trends op consumenten electronica gebied. Ik zal er zijn met een camera, blackberry en laptop om al bloggend het te verslaan.

De introductie van Vista gaat flink wat lawaai veroorzaken. Microsoft trekt honderden miljoenen marketing geld uit om u aan het einde van de maand helemaal lekker te maken voor de consumenten introductie van Vista en ik verwacht dat alle taxi’s, billboards en casino fishes met vista reclame worden behangen in het overigens deprimerende Las Vegas.

Microsof gaf 90 top laptops aan bloggers en ik installeerde Linux op mijn Laptop…

Microsoft begon 2007 met een compliment aan de blogging gemeenschap en stuurde 90 ervan mooie dure Ferrari laptops als cadeau met vista erop met het verzoek om een review. Gaf direct een enorme discussie of deze bloggers zich lieten inpakken en vele die de laptop niet kregen begonnen flink te klagen over indoctrinatie. Beetje naief, de vliegtuigen naar de CES zitten vol met gerenomeerde journalisten en bloggers die door de grote merken naar Vegas worden gevlogen om eens goed bijgepraat te worden over de ontwikkelingen. Ook ondergetekende is door Microsoft ingevlogen om door Vista experts bijgepraat te worden dus volgende week bent u gewaarschuwd als ik te positief schrijf.

Ik heb als voorbreiding tijdens de feestdagen dan ook met 2 laptops rondgelopen en eindeloos veel uren gespendeerd. Op mijn Dell laptop heb ik Windows vervangen door de Ubuntu linux desktop, een gratis operating systeem wat op slechts 1 CD het complete operating systeem heeft + open office en wat ik simpel door te booten met de CD kon uitproberen. Alles werkte tot mijn verbazing direct en intuitief, geen gedoe met drivers of applicaties installeren. Deze Linux blijkt snel op te starten en de Ubuntu versie komt met duizenden open source applicaties die, door ze simpel aan te vinken, automatisch worden gedownload en geinstalleerd. Als je linux een keer probleemloos wil proberen download het of vraag de gratis CD aan

De nieuwe Toshiba laptop met Vista koste vele uren om aan de gang te krijgen omdat de drivers natuurlijk nog niet goed beschikbaar waren en je overal op het internet naar vista kennis moest rondspeuren. Alles lijkt hetzelfde te werken maar wel net zo anders dat ik flink vloekte omdat ik veel commando’s niet kon vinden. Na het bellen van de microsoft experts werkt alles behalve het afspelen van video. Op 31 januari komen er 50.000 nieuwe drivers beschikbaar en moet de ellende en stuk minder zijn voor u. Grootste voordeel tot nu toe is voor mij het simpele zoeken naar alles van emails, applicaties tot documenten wat echt goed is geintegreerd, een gedeelte was overigens ook via externe tools als http://www.x1.com te doen. Verder moet het systeem een stuk veiliger geworden zijn. Een beetje update kost u al snel 150 euro dus Microsoft zal nog hard moeten werken de wereld te overtuigen. De meest uitgebreide reviewer van Vista is Paul Thurrots die pas na enkele maanden erg enthousiast is geworden dus je schijnt er langzamerhand aan moeten wennen. Het komt in ieder geval op 1 februari op alle nieuwe PC’s uit de fabrieken rollen.

Verder heb ik om warm te lopen de iPod killer van Microsoft de Zune via Amazon gekocht en naar mijn hotel gestuurd want in nederland is hij nog niet te krijgen. De Zune is mooie mp3 en video speler met als speciale feature het ingebouwd wifi waarmee je bestanden draadloos kunt oversturen naar andere Zune gebruikers. Schijnt heel mooi te werken alleen is er een rare feauture dat je de overgezonden song na 3x spelen stopt en dat je hem dan moet kopen. Da’s nou leuke protectie voor de muziek wereld maar echt moeilijk om mensen enthousiast voor te krijgen.

Naast het microsoft geweld zijn er nog 2700 andere leveranciers die ik zal proberen te verslaan. Wil je me als blogger of lezer van Marketingfacts ergens heen sturen? Hier is de tradeshow planner , als je inlogged met .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) als username en password 163772 kun je bedrijven die je vind dat ik moet bekijken op de lijst zetten. Is trouwens een geweldige manier om een tradeshow voor te bereiden. Zet er WEL commentaar bij waarom ik het moet gaan bekijken. Als je personen kent daar nog leuker. Ik zet volgende week een aantal filmpjes op MarketingFacts.

Tot volgende week dus uit Las Vegas.


Geplaatst in

DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

 • Ik hoop dat jullie minimaal 20 leuke bedrijfsjes aan gaan melden. Hoe vaak krijg je de kans om een Marketingfacts blogger aan de andere kant van de wereld aan te sturen :-)

  Uw Marketingfacts CES correspondent
  Vincent Everts

  geplaatst op
 • Ik kom er niet in.

  geplaatst op
 • Grappig dit. Mogen we ook de route bepalen hoe je gaat lopen? Dan zou ik maar goede schoenen meenemen! Nog leuker is natuurlijk als we je live zouden kunnen volgen (cameraatjes op je hoofd) en live aansturen (links, rechts, trap op, trap af). Maar ik vertrouw erop dat je zelf wel weet waar je moet wezen. Veel plezier in elk geval!

  geplaatst op
 • Hey Vincent,

  Volgende foutmelding bij inlogpoging op de tradeshow planner:
  "This account is locked. Please contact BDMetrics support or the booth staff."

  JH

  geplaatst op
 • Jan, leuk dat je het probeerde. Er zit blijkbaar een test in hoeveel mensen inloggen in de CES tradeshow planner met een verschillend IP nummer. Ik ga nu even bellen om te checken hoe dat zit. Stay tuned, ik wil aan het werk voor Marketingfacts in Las Vegas :-)

  geplaatst op
 • Geweldig Vincent! Kom er overigens met bovenstaande userid en passwd ook niet in dus als je het voor elkaar hebt, geef ff een gil en ik zal je eens flink laten sjouwen ;-)

  geplaatst op
 • Oh, en voor als je terugkomt uit de VS: laat die Segway maar daar, je mag er voorlopig niet meer mee op de openbare weg in Nederland. Op Schiphol (prive terrein) mag het nog wel dus je kunt er in ieder geval nog wel mee naar je geparkeerde auto rijden.

  geplaatst op
 • Heren, Dames, het blijkt dat jullie allemaal het verkeerde password hebben gebruikt. Het is .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) en password 163772 werkt nu als een charm.

  geplaatst op
 • Hoe vonden jullie trouwens de actie van microsoft om 90 vista laptop's aan bloggers te geven? Is dat bribe of gewoon slim?

  geplaatst op
 • Het maakt toch niet uit hoe ze over je praten, als ze maar over je praten. Tot dusver goed gelukt.

  Voor het testen van een Gilette Fusion POWER krijg ik ook gewoon een set thuisgestuurd via Buzzer. Daar klaagt niemand over. Als je Vista wilt testen moet je natuurlijk wel een bijpassende PC hebben en zo'n Acer doet het toch goed? Volgens mij niet alleen reclame voor Microsoft maar ook voor Acer.

  Is het ook niet zo dat ze Acer niet mogen houden na het afronden van de review? Zie Robert Scoble http://kurl.nl?713

  geplaatst op
 • Zal zo eens gaan kijken in die CES-planner Vincent!

  Vwb de Microsoft-actie; prima initiatief waarbij opnieuw blijkt dat communicatie een belangrijk aspect is bij het uitrollen van dit soort campagnes. Men is blijkbaar pissed omdat niet iedereen onder dezelfde voorwaarden meedoet (andere pc, wel/niet mogen houden, etc). Kom er deze week nog op terug; het bloggen for food ;-)

  geplaatst op
 • Inloggen zonder problemen nu idd.

  3D Innovations toegevoegd aan je lijst. Games spelen door te fitnessen... interessant :)
  Goeie ontwikkeling? Etische grens weer een stukje verschoven? Er is onderhand niet veel tijd meer per dag dat we niet naar een of ander schermpje kijken... mijzelf incluis :) hmm

  Ik vind de laptops van MS/Acer overigens een zeer sterke actie en sluit me aan bij Erno. Een bepaald risico zit er ook aan voor MS. Er vanuit gaande dat de ontvangende bloggers ook een kritische blik hebben uiteraard. Als Vista niet bevalt en op die wijze in de blogs wordt verslagen is dat bad news. Kennelijk zijn ze zeker van hun zaak. Positief in het nieuws met een enorm bereik tegen de kosten van 90 licenties. Een groot bereik en een stuk goedkoper dan de Gilette actie. Ergo: erg slim :)

  geplaatst op
 • Vincent, ik weet niet of dit onderdeel is van het programma, maar lijkt me zeker interessant: http://scobleizer.com/2006/12/11/ces-bloghaus-how-to-get-in/
  Veel plezier!
  En wat betreft die laptops: er wordt over geschreven (ook negatief), dus het werkt.

  geplaatst op
 • Jan Hans,
  Ben het eigenlijk met je eens. De hele wereld van de officiele journalistiek zit ook vol met het geven van reisjes en evaluatie versies die vaak niet worden teruggeven. Als het maar transparant gebeurd heb ik weinig bezwaar tegen.

  geplaatst op
 • Hoe vonden jullie trouwens de actie van microsoft om 90 vista laptop's aan bloggers te geven? Is dat bribe of gewoon slim?


  Beide. Ik denk dat het bij deze actie vooral de 90 bloggers zijn die zich moeten realiseren dat hun geloofwaardigheid in het geding is. Microsoft zou in moreel oogpunt pas werkelijk iets te verwijten zijn wanneer het bij een volgende actie alleen nog maar die bloggers zou benaderen die positief reageerden. Dan krijg je een verhaal waarmee Alienware onlangs in het nieuws kwam: "Zonder 100% positieve review krijg je niks meer van ons". Marketingtechnisch wellicht te begrijpen, maar in de praktijk is zoiets spelen met vuur.

  geplaatst op
 • @Anders offtopic: hoe krijg jij nou die quote zo netjes in een grijs kader?

  geplaatst op


 • :)

  geplaatst op
 • dank

  geplaatst op
 • Vincent, ik heb een paar bedrijven aangegeven:

  eStarling, Inc. is an emerging leader in promoting a complete social networking experience in the comfort of your home and away from PC. Headquartered in McLean, Virginia, the company’s first product is a RSS enabled Wi-Fi photo framethat supports both upstream and downstream photo sharing.

  TrimbleOutdoors service plans for GPS-enabled phones providing complete software solutions: outdoor GPS navigation, trip planning, downloadable maps, trip blogs with pictures/sound/video, and online sharing. Runs on GPS phones from Sprint, Nextel, Boost Mobile, and SouthernLINC.

  Iha ben ik wel benieuwd naar devices en software die het gebruik van social networks buiten de pc trekken naar bijv. mobiel en tv.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.