Overname uitgever Emerce zo goed als rond

16 december 2006, 09:15

Volgens de Financial Times (via: Webwereld) zou VNU overeenstemming hebben bereikt met het Britse 3i, een private equity group.

De 3i-groep zou zeker 320 miljoen euro willen neertellen voor VNU Business Publications (VNU BP), dat onder meer de titels Computable, Emerce, Tweakers, Intermediair en PCM uitgeeft. De investeerdersgroep zou één van de weinige geïnteresseerden zijn die de hele portfolio van VNU BP wil overnemen. Volgens bronnen, die bekend zijn met onderhandelingen, is de overname zo goed als rond en hoeven alleen nog de handtekeningen gezet te worden.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Karel Kolb

  Ben benieuwd wat dit voor de medewerkers van de bladen gaat betekenen. Zou zelf mijn rubriek in Emerce niet graag kwijtraken. Afwachten maar.


  16 december 2006 om 09:40
  chi666

  Er zitten op zich wel links tussen de systemen Marco. De banen van intermediair op Computable, tweakers, etc. Maar ook de computer system erachter zijn als ik me niet vergis uniform en worden vanuit één plek geregeld. Los verkopen is daardoor denk ik een helse klus om al die CMS”en weer los te koppelen.

  Daarnaast denk ik dat het dan heel lastig was geweest voor een aantal portfolio’s om verkocht te worden. IT en Arbeid zijn twee die niet zo’n probleem opleveren, maar de management portfolio (Management Team, Incompany) lijikt me al een stuk lastiger.


  16 december 2006 om 10:22
  paul Petermeijer

  splitsen levert in principe meer op maar is een onderneming op zich(systemen en personeel!), daarom zijn het ook weer investeerders die het kopen en zin, kennis en tijd hebben om de klus te gaan opspiltsen.Voor de titels is dit geen eindstation maar een tussenstation. En onderstussen is niemand meer zeer gemotiveerd en vooral met zichzelf bezig…


  16 december 2006 om 11:48
  media

  @Anders, Karel: natuurlijk is die database interessant maar ik sluit me bij Paul Petermeijer aan dat het hierbij zal gaan om een tussenoplossing. 3i koopt de hele handel op en zal gaan kijken welke titels los zijn te verkopen en zal in korte tijd flinke winst maken. Onverkoopbare titels zullen sneuvelen; de parels zullen voor (te) veel geld worden verkocht. Jammer, ik had wel interesse om Emerce over te nemen 😉


  16 december 2006 om 12:02
  doron

  het verbaasd mij dat vnu bp zijn recruitment titels/websites niet los als een pakketje verkoopt. ( intermediar(.nl), NationaleVacaturebank.nl en eventueel Computable(.nl) ) lijkt me een interessant pakket. Maar wat je nu met textillia, schoenvisie wat ook onder vnu bp valt etc moet…


  18 december 2006 om 02:46
  media

  Ik lees net op Adformatie.nl:

  (…) Bij VNU verdwijnt een tiende van de banen. Het uitgeef- en informatieconcern kondigde vanochtend een reorganisatie aan waarbij 4000 van de 42.000 arbeidsplaatsen verdwijnen.

  De banenreductie gaat ten koste van het personeel dat niet met klanten te maken heeft,staat in een verklaring. VNU wil met ingang van het komende jaar 10 procent op de kosten besparen. VNU is de laatste jaren steeds meer een informatieverstrekker en steeds minder een uitgever geworden.

  Afgelopen vrijdag werd bekend dat VNU zijn Europese vaktijdschriftentak, websites en beurzen verkoopt aan private equity group 3i. Vandaag bevestigde het concern akkoord te gaan met de verkoop. (…)

  Heftig!


  18 december 2006 om 15:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!