IBM succesvol met videochat in bannercampagne

23 oktober 2006, 03:01

Terwijl je al jaren alles in banners kunt stoppen wat je ‘normaal’ alleen in websites ziet, snappen nog maar weinig adverteerders het belang hiervan*). IBM is één van de uitzonderingen, met haar live B2B videochat banner voor haar Express Advantage product suite.

“Two new ads running on B2B sites invite visitors to connect directly with an IBM ‘concierge’ to discuss the company’s Express Advantage product suite. Web users can initiate a two-way chat session directly within the banner unit without navigating away from the page.”

Het mooiste is natuurlijk dat IBM hierbij heeft gekozen voor een koppeling met haar ‘real life’ sales team, in plaats van de veel makkelijker oplossing met een voorgeprogrammeerde chatbot. Het kost een paar duiten, maar levert vanzelfsprekend ook veel meer op. Want zeg nou zelf: hoeveel producten heb jij al van een chatbot gekocht?

*) “Als Mohammed niet naar de berg komt, dan komt de berg wel naar Mohammed.” Oftewel: als je prospects niet naar je actiesite klikken, dan breng je je actiesite toch gewoon naar hen toe?

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

9 Reacties

  media

  Absoluut een bannerconcept dat me aanspreekt maar je gaat wat mij betreft iets te kort door de bocht om bij deze de chatbot af te schrijven ten gunste van een ‘real life’ sales team. Want zeg nou zef, hoeveel producten heb jij al van een ‘real life’ sales team op internet gekocht? 😉


  23 oktober 2006 om 04:14
  Gijsbregt

  @ Carl,

  Mohammed was van de berg, Mozes van de zee…

  Maar ik denk dat deze zeer kostintensieve methode kan werken voor highend products of B2B, die IBM allebei verkoopt. Iedereen associeert IBM nog met computers, maar die verkopen ze allang niet meer: systemen en advies wel. En die vragen een op maat aanpak en een zeer directe benadering. Die zie ik hier inderdaad keurig gecombineerd worden.

  Maar of de accountmanagers hun mooie leaseauto’s nu moeten inleveren? Ik betwijfel het.


  23 oktober 2006 om 04:32
  ewout@onedaycompany.nl

  Erg goed idee. Wel dodelijk vermoeiend voor het salesteam (zweten, natte oksels, e.d.), maar zeker de moeite waard : als je toch de hele dag in het callcenter zit, waarom dan niet een camera aan ?

  Begrijp daarom niet waarom @Gijs het alleen voor highend ziet : als deze methode werkt, dan zal het net dalijk vergeven zijn van mannetjes en vrouwtjes die je via banners proberen aan te spreken.

  @Marco – de chatbot is niet afgeschreven. Maar we weten wie gaat winnen als deze in strijd komt met een echt mens, toch ?


  23 oktober 2006 om 05:35
  mangold

  @Marco: Ik heb nog nooit iets van een chatbot gekocht, maar wel al een keer iets – een softwarepakketje – van een chattende verkoper. En vooralsnog is dat live chatten bij mij persoonlijk dus oneindig maal zo effectief 😉

  @Gijsbrecht: Ik heb de naam even verbeterd, thanx.


  23 oktober 2006 om 06:26
  ErwinVanLun

  Carl: “vooralsnog .. oneindig maal zo effectief “: pcies. De verkoper kan echter met een paar trainingen misschien nog 50% meer gaan verkopen. De chatbot leert de komende tientallen vrolijk door en haalt m uiteindelijk in. De chatbot heeft nl. toegang tot veel meer kennis dan een individu ooit zal kunnen hebben. Maar pcies, ‘vooralsnog’ heb je gelijk.


  23 oktober 2006 om 06:37
  BasPaauw

  Los van het verkoop verhaal zal een chatbot ook kunnen werken als een agent die je helpt bij het vergaren van kennis over een product. Daarom lijkt mij in eerste instantie een chatbot een beter oplossing dan real life chat als een bedrijf veel meer klanten heeft dan ze persoonlijk te woord kunnen staan. Misschien is een combinatie het beste: Zodra de chatbot er niet meer uit komt of tot de D van AIDA is doorgedrongen komt de real life chatter in actie met alle beschikbare achtergrond informatie. Dat gebeurt nu al bij veel telefoon operators. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat je daar je sneller aan gewend raakt dan je denkt.


  23 oktober 2006 om 14:32
  Gijsbregt

  @Ewout,

  Persoonlijke verkoop is duur. Unilever stuurt ook geen accountmanagers langs voor een pot soep.


  23 oktober 2006 om 15:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!