Willeke Alberti en andere vijftig plussers uit de kleren voor een goed doel

27 augustus 2004, 13:13

Een aantal bekende Nederlandse vrouwen, onder wie Willeke Alberti, Sandra Reemer, Imca Marina en Marijke Helwegen, gaan volgende week naakt op de foto voor een goed doelNa de sporters krijgen we nu een aantal bekende Nederlandse vrouwen, onder wie Willeke Alberti, Sandra Reemer, Imca Marina en Marijke Helwegen, die volgende week naakt op de foto gaan voor het goede doel. Naar het voorbeeld van een groep Engelse plattelandsvrouwen die dit vier jaar geleden deden, komt er een Nederlandse kalender waarop de bekende vrouwen in hun blootje staan afgebeeld. De opbrengst gaat naar armlastige bejaarden.

De foto’s worden gemaakt door de fotografe Patricia Steur. Dat heeft Alberti vandaag gezegd. Over de poses van de vijftigplussers en de entourage van de foto’s kan Alberti nog niets zeggen. De presentatie van de kalender is op 22 september. Initiator van het project is Alexander van de Kerkhof, die als co?rdinator verbonden is aan de Nationale Dag van de Ouderen.

De Engelse vrouwen veroorzaakten indertijd veel rumoer. Maar er werden meer dan 100.000 exemplaren van de kalender verkocht, wat ruim een half miljoen pond opleverde. Vorig jaar werd dat verhaal verfilmd (Calendar Girls).

Het idee is overigens al vaker overgenomen zoals bijvoorbeeld in het Bare to be Different-projekt in Tasmanie (Australie).

Bron:

Algemeen Dagblad

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Han Messie

    Willeke hoeft ook niet naakt, want die foto ’s alleen van haar hierboven zullen al genoeg centen in het laatje brengen.


    17 januari 2020 om 08:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!