VNU neemt Tweakers.net over

6 maart 2006, 11:28

Informatieconcern VNU heeft de techsite Tweakers.net overgenomen aldus NU.nl. Tweakers.net heeft het bericht over de overname bevestigd. Ook VNU heeft de overname inmiddels bekendgemaakt. Het betreft een volledige overname van 100 procent, bedragen worden niet genoemd.

Femme en alle anderen achter Tweakers, gefeliciteerd!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

12 Reacties

  neoMagic

  Zeer positief! Het was wel duidelijk dat het een interessante overnamekandidaat was voor een uitgeverij, de vraag was alleen wie zou gaan toehappen. Ben toch stiekem wel erg benieuwd welk bedrag hierbij gemoeid is…


  6 maart 2006 om 12:04
  Koen

  Ik ben ook zeker benieuwd naar een bedrag, Femme Taken als nieuwe Nederlandse internetmiljonair?


  6 maart 2006 om 12:09
  media

  Nu meldt dat de site maandelijks één miljoen unieke bezoekers heeft die zo’n 55 miljoen pageviews per maand genereren.

  Als ik zou moeten gokken dan zet ik in op een bedrag tussen de 15 en 25 miljoen euro.


  6 maart 2006 om 12:19
  Kjeld Kahn

  @ Marco.. Dat lijkt me wat veel..

  ik kan me niet voorstellen dat ze meer netowinst maken per jaar dan 100.000 euro.

  10 x de netto winst = 1 miljoen.. plus nog 6 (IT/Web 2.0/lucht) waarde?

  Ik denk dat ze met 7 miljoen wel in hun handjes mogen knijpen.


  6 maart 2006 om 12:36
  media

  Kjeld, ik heb even snel gerekend wat 55 miljoen pageviews per maand (lees: adimpressies) aan opbrengsten kan opleveren. Even een ruw rekensometje met wat aannames over prijs en bezetting en dan kom ik op een omzet van 55.000.000 ads/maand * 10 CPM * 60% bezetting * 12 mnd * 3 jr = 11.880.000 euro in 3 jaar. Daarbij ben ik uitgegaan van slechts een advertentie per pageview (en geloof maar dat VNU daar over heen gaat), een tarief dat te laag is want tweakers zal zeker ook interessant zijn voor b2b-adverteerders, een bezetting van 60% dat ook een onderschatting zal zijn want de vraag in de b2b is booming. Oftewel, ik denk dat ik met mijn inschatting nog niet zo verkeerd zit 😉


  6 maart 2006 om 12:47
  Peter

  Een bedrag tussen de 15 en 25 miljoen euro lijkt me onmogelijk. Webads.nl verkoopt de advertentieruimte op Tweakers (46.000.000 impressies er maand). Ik kan op de site zelf nauwelijks betaalde adverteerders vinden dus dat zal zeker geen vetpot zijn. En als adverteerder in de rij staan om op Tweakers te adverteren dan laat je de verkoop zeker niet aan webads over.

  Tweakers zal zeker niet meer dan 500k aan advertentie-inkomsten per jaar binnenhalen, min belasting en kosten blijft er misschien 200k winst over.

  Bij 7 miljoen zou VNU 35x de winst betalen, dat lijkt me onmogelijk. Ik denk dat ze niet meer dan 2 miljoen gevangen hebben.

  De NL versie is trouwens ook een aanrader: http://www.tweakers.nl (-;


  6 maart 2006 om 13:02
  Jan-Willem

  Ik denk dat de waarde van Tweakers ligt in het enorme bereik in de doelgroep. Bijna alle gevorderde computer gebruikers kennen de site en ik denk dat het een goudmijn is om computer gerelateerde produkten te verkopen en personeel te werven, maar deze mijn moet dan wel gexploiteerd worden…

  In onze portfolio zit ook een niche community met 3 miljoen unieke bezoekers per maand en 200.000 leden. Dit is natuurlijk niet weinig maar het probleem waar wij nog mee kampen is dat grote bedrijven nog huiverig lijken om online te adverteren op toch nog een relatief kleine site en daarom zijn op dit moment hoge CPM campagnes op onze site, maar op onafhankelijke sites in het algemeen, vrij beperkt. Als VNU een fijne portfolio heeft kan het straks adverteerders aantrekken met grote budgetten.

  @Marco, vergeet ook niet de cut van webads, en ik denk dat 60% bezetting eerder aan de hoge kant is. Daarbij zal een zeer groot gedeelte van de pageviews ook in het forum zitten, een plek die relatief onpopulair is bij adverteerders. Ik vind het nog altijd raar dat ze daar geen Adsense op hebben.


  6 maart 2006 om 23:20
  Mark

  Ik zie veelal positieve reacties op Tweakers, maar ik vraag me af wanneer de andere stafleden doorhebben dat Femme en Daniel ‘binnen zijn gelopen’, we niet een tweede startpagina verhaal krijgen. Tenslotte is Tweakers groot geworden door het gehele team en haar leden, niet alleen Femme en Daniel.

  Niettemin, top voor deze twee jongens natuurlijk!


  7 maart 2006 om 07:15
  Robert

  @Marco Derksen

  Ik neem aan dat jouw berekening is gebaseerd op het model wat Isle heeft betaald voor aandeel in Marketingfacts?


  7 maart 2006 om 08:05
  media

  Robert, nee bij Marketingfacts is het businessmodel niet gebaseerd op verkoop van advertenties maar op de spinoffs. De waarde daarvan is nu nog moeilijk in te schatten; dat zal over een paar jaar moet blijken.


  7 maart 2006 om 08:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!