Speculaties over marktaandeel Firefox

19 november 2004, 06:10

Speculaties over marktaandeel FirefoxHet is aardig om te zien hoe de media speculeert over het marktaandeel Firefox. De schattingen lopen uiteen van 1,0 tot 20% (zie ook: Firefox gaat voor 10 procent van de websurfers).

Gisteren zette Planet de cijfers van weblogs als Geenstijl en Mijnkopthee af tegen de cijfers van Startpagina. De weblogs zouden te specialistisch zijn en daardoor een verkeerd beeld geven. Startpagina met meer dan 3,5 miljoen dagelijkse gebruikers zou een beter beeld geven van de huidige situatie. Planet gaat daarbij echter voorbij aan het feit dat de gemiddelde startpaginagebruiker niet echt representatief is voor de gemiddelde internetgebruiker.

Voor de verschillende dochterpagina’s is het browsergebruik eens op een rijtje gezet. Duidelijk is dat het gebruik van Firefox sterk afhankelijk is van het type internetgebruiker. Zo heeft ruim 30% van de RSS-paginabezoeker Firefox geinstalleerd. De bezoekers van de tuinpagina daarentegen hebben nog helemaal geen Firefox geinstalleerd.

Browsergebuik verschillende dochterpagina's

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  media

  Het is inderdaad sterk afhankelijk van type dochterpagina. De cijfers van de algemene startpagina zijn absoluut NIET representatief omdat dit vooral mensen zijn die nauwelijks weten hoe ze – met ale respect – een pc moeten opstarten, laat staan dat ze in staat zijn een nieuwe browser te installeren.


  19 november 2004 om 06:40
  Arnd Jan Gulmans

  De lezers van vrouwen, tuin, voetbal en baby.pagina.nl blijven ook een beetje achter in het updaten van hun IE.


  19 november 2004 om 07:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!