Snelheid van het nieuws

Snelheid van het nieuws

Twee dagen geleden konden we in de diverse weblogs lezen over “Beck’s bal” op eBay. Vanavond hoorden we het “nieuws” in het NOS-journaal van 8 uur: “Beck’s bal” staat te koop op eBay voor 30 duizend euro. Pardon? Het hoogste bod is inmiddels opgelopen tot 10 miljoen euro. Oud nieuws en nog achterhaald ook!

Waarom heb ik toch steeds vaker het gevoel dat ik het nieuws op tv en in de krant dagen geleden al heb gelezen op internet? En hoe lang zal het nog duren dat dit niet alleen geldt voor early-adaptors zoals ik maar ook voor de massa?


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Het NOS journaal is kennelijk iets zorgvuldiger dan de meeste weblogs. Iedere geregistreerde gek kan een bod op eBay doen, maar of dat bod ook serieus genomen moet worden is een tweede. Zelf heb ik rond twee uur gistermiddag (toen de bal op drie miljoen stond) ook een telefoontje naar eBay gewaagd. Het hoogste door hun gecheckte bod bedroeg op dat moment 23.000 euro. Wellicht dat het journaal ook een en ander heeft gecheckt en niet blind op de anonieme biedingen is ingegaan. Zoals het eigenlijk hoort (hoewel wel minder spannend).

    geplaatst op
  • Okay, zit wat in :-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.