Slechts 5% vraagt online hypotheek aan

17 maart 2006, 07:11

Als het gaat om het aanvragen van een hypotheek geeft 5% van alle Nederlanders er de voorkeur aan dit online te doen. Op internet wordt veel gezocht naar hypotheken, maar de afsluitdrempel blijft erg hoog. Consumenten hebben nog steeds de behoefte aan bevestiging door een deskundig persoon aldus Assurantie Magazine.

Nog een paar aardige cijfers uit het artikel. Zo blijkt dat in 2005 32.000 huishoudens via internet een afspraak maakten met De Hypotheker. Van de mensen die zich online oriënteren sluit één op de drie daadwerkelijk een hypotheek, via welk kanaal dan ook. Er wordt bij Google maandelijks 350.000 keer gezocht naar hypotheek gerelateerde zoekwoorden als ‘hypotheekrente’ en ‘hypotheekofferte’.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  patventura

  Verbaast me niets. Voor een autoverzekering heb je in de meeste gevallen geen advies nodig, dus zullen veel mensen die on-line afsluiten. Maar hypotheken, levensverzekeringen etc zijn adviesgevoelig. Daarom hebben bijvoorbeeld tussenpersonen nog altijd een toegevoegde waarde.


  17 maart 2006 om 08:28
  marko

  Maar naar schatting oriënteert zich 70% van de Nederlanders, online op hypotheken.

  Het klant contact ligt voor het overgrote del online, dat maar 5% afsluit is niet vreemd gezien dat maar bij enkele partijen kan.


  18 maart 2006 om 21:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!