RSS een alternatief voor e-mailmarketing?

22 oktober 2004, 09:10

RSS een alternatief voor e-mailmarketing?Al eerder hebben we verwezen naar de RSS-matrix van Alex Burnett waarin RSS wordt vergeleken met e-mail marketing. Deze week een aardig artikel in Adformatie waarin Robert Rebergen (E-village) en Hans-Peter Harmsen (Oberon Medialab) ingaan op de vraag of e-mail marketing plaats gaat maken voor RSS.

Beide heren zien op dit moment RSS niet als vervanging van e-mailmarketing, wel als alternatief (pull in plaats van push) en als extra informatiekanaal. Althans, voor een selecte groep internetgebruikers. In grote lijnen ben ik het daar mee eens. Jammer dat ze voorbij zijn gegeaan aan het feit dat browsers als Mozilla Firefox (en binnenkort ook Internet Explorer?) standaard een RSS-reader hebben geintegreerd. Want wat gaat er gebeuren als straks 100% van de internetgebruikers een RSS-reader tot zijn of haar beschikking heeft?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!