Release album op een USB-stick

16 november 2005, 20:48

De Canadese band Barenaked Ladies brengt binnenkort een nieuw album uit via een USB-stick, zo bericht BoingBoing. Op de 128 MB grote geheugenstick komen 28 tracks, video- en audioclips en een aantal liverecords te staan. Zelf geven zij aan dat dit het delen van de muziek en andere mediabestanden makkelijker maakt, niet een alledaags principe die artiesten hanteren.

Toch zijn de Canadesen niet de eersten met dit idee. De Duitse Punkrockband Wizo heeft meer dan een jaar geleden al een USB-stick uitgebracht met onder andere vijf nieuwe tracks, foto’s en bladmuziek. Het wachten is op meer bands die deze nieuwe vorm van uitbrengen van nieuwe muziek gaan gebruiken.

Peter Garama volgt aan de Universiteit van Tilburg de masteropleiding Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Daarvoor heeft hij aan Avans Hogeschool te Breda bedrijfskundige informatica gestudeerd. Hij verdiept zich sinds een aantal jaren in interactieve media. Naast zijn studie neemt Peter deel aan het bestuur van Generation Next, een vereniging voor studenten en young professionals die zich vanuit hun studie en/of werk actief bezig houden met interactieve media.

Categorie
Tags

2 Reacties

  jeroenmirck

  Al veel positiefs gehoord over de Barenaked Ladies, maar ik wil gewoon een cd in mijn muziekkast, geen lullig usb-stickie!


  17 november 2005 om 14:33
  pgarama

  Yup en ik denk dat veel mensen er zo over denken!


  18 november 2005 om 10:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!