Hey ondernemer, hoe productief ben jij eigenlijk? #spon

16 februari 2018, 20:30

Als ondernemer ben je altijd druk, druk, druk. Getting things done: je to-do-lijst afvinkend en rechtstreeks naar inbox zero. Op de zaak natuurlijk, vanuit de auto of trein en thuis nog even die laatste mailtjes aftikken. Wifi is je beste vriend. En als je wat relaxter zou willen werken dan ga je wel met een latte macchiato in de Starbucks zitten.

Snel internet is cruciaal voor je productiviteit. Maar ondernemer, waarom zorg je dan niet beter voor jezelf? 42% van de Nederlandse ondernemers heeft thuis namelijk een betere wifi-verbinding dan op kantoor. Nummer 1 op onze to-do-lijst? Jou en de zaak aansluiten op de beste zakelijke internetverbinding van Nederland. Omdat wij net als jij één ding heel zeker weten: tijd is geld.

Dit artikel is een samenwerking tussen Marketingfacts en Ziggo.

Zo, eerst de feiten. Niet alleen heeft 42% van de Nederlandse ondernemers thuis een betere wifi-verbinding dan op kantoor. Uit onderzoek van Ziggo met Multiscope blijkt ook dat slechts de helft van de ondernemers zegt te kunnen vertrouwen op de wifi-verbinding op hun werkplek. En voor 87% procent van de ondernemers is internet een voorwaarde om hun werk te doen.

De grootste bronnen van productiviteitsverlies voor ondernemers in Nederland

In de flow

Je hebt ons niet nodig om jou te vertellen wat traag en instabiel internet voor invloed heeft op je productiviteit. Zit je daar, lekker te knallen achter je bureau. Offertes vliegen de deur uit, net als die betaalherinnering voor dat ene bedrijf dat wel vaker niet op tijd is. Je administratie is bij, je werkt lekker aan die klus voor een fijne opdrachtgever. Je zit helemaal in de juiste flow.

Alles in de cloud natuurlijk, het is immers 2018. En dan: een pop-up. Your progress could not be saved, because you appear to be offline. Offline? Offline? Wat offline! Herkenbaar? Helaas wel hè.

Wat kan een goede flow jou opleveren?

Een slechte internetverbinding is voor 28% van de ondernemers de grootste bron van productiviteitsverlies. En dan hebben het nog niet eens over de bak aan frustratie die dat oplevert. Maar laten we het niet over emoties hebben, we spreken graag de taal van ondernemers met je. Tijd is geld. Kortom: slecht internet kost je in sommige gevallen gewoon keiharde eurootjes.

Bijna de helft van de Nederlandse ondernemers geeft aan dat een dag offline zijn geld kost. Voor 1 op de 3 ondernemers is dat ergens tussen de €1 en €500 per werknemer, voor 14 procent is dat zelfs meer dan €500.

Wat kost een dag offline per werknemer?

Zelf aan de slag

Natuurlijk zijn er een paar simpele tips die je kunnen helpen om je wifi sneller en stabieler te maken. Heb je hier al eens aan gedacht?

  1. Muren dempen het wifi-signaal. Zet je modem dus dichtbij je werkplek.
  2. Zorg voor meerdere wifi-verbindingen. Maak bijvoorbeeld voor elke afdeling of verdieping een eigen netwerk aan. Zo voorkom je dat je netwerk snel overbelast raakt door de hoeveelheid gekoppelde apparaten.
  3. Ga voor 5 Ghz. Er zijn twee frequenties waar wifi op kan worden ingesteld: 2.4 Ghz en 5 Ghz. Elke frequentie heeft een maximaal aantal kanalen; die kanalen deel je met andere wifi-gebruikers in de buurt. Bij 2.4 Ghz zijn er dertien kanalen waarvan er slechts drie onafhankelijk van elkaar te gebruiken zijn. Bij 5 Ghz zijn dat er negentien. Via 5 Ghz is de kans dus groter dat je op een rustig kanaal zit en je verbinding een stuk sneller is. In dit stappenplan laten we je zien hoe je dat eenvoudig instelt.

Helpt dat niet? Dan, ondernemers van Nederland, is het tijd om maatregelen te nemen. De zaak must go on. Altijd. Op naar een workflow waarin alles soepel, snel en betrouwbaar verloopt. Kom in actie. Laat ons jou helpen en overtuig jezelf met 3 maanden gratis internet naast je huidige provider. Zo kom jij in de flow van Ziggo zakelijk internet.

Omdat elke seconde telt.

Ja, ik wil ook in de flow komen!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!