Nederland in 2004 weer langer voor tv

1 januari 2005, 18:08

Nederlanders zaten in 2004 gemiddeld drie uur en twaalf minuten per dag voor de televisie. Het jaar daarvoor was dat nog drie uur en zeven minuten. Dat blijkt uit cijfers die Stichting KijkOnderzoek vandaag publiceerde.

Verreweg de meeste mensen keken het afgelopen jaar naar de halve finale van het EK voetbal tussen Portugal en Nederland, ruim 8,5 miljoen. De top-7 van best bekeken programma’s bestaat geheel uit EK voetbalwedstrijden. Op de achtste plaats staat de uitzending van het afscheid van Andr? Hazes in de Amsterdam Arena. Daar keken ruim vijf miljoen mensen naar.

De kerkdienst voorafgaand aan de bijzetting van prins Bernhard werd beter bekeken dan die van zijn vrouw. Naar de uitvaart van Bernhard keken ruim 4,3 miljoen kijkers, de bijzetting van prinses Juliana hield bijna 3,5 miljoen Nederlanders aan de buis.

Hekkensluiter in de top-25 van best bekeken programma’s van het afgelopen jaar is de talentenshow Idols. De finale trok 3,4 miljoen kijkers en staat daarmee op de 24e plaats. Naar de voorronden keken ruim 3,3 miljoen kijkers, goed voor de laatste plaats.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!